Όλες οι ουσίες που προσλαμβάνουμε καθημερινά από τις τροφές υπόκεινται σε μια επεξεργασία από τα διάφορα όργανα του σώματος μας. Ο ανθρώπινος οργανισμός κρατάει τις ωφέλιμες και αποβάλλει τις βλαβερές. Μία από τις ουσίες που προσφέρει πολλά οφέλη σε άνδρες και γυναίκες είναι η βιταμίνη Ε www.my-pharmacy.gr/vitamini-e/.

Το Solgar Vitamin E 1000IU 50s είναι ένα σκεύασμα που κυκλοφορεί σε μορφή μαλακών καψουλών. Κάθε συσκευασία περιέχει 50 κάψουλες. Αποτελεί μία φυσική πηγή της βιταμίνης Ε, η οποία προσφέρεται ως d-άλφα τοκοφερόλη σε μείξη με άλλες τοκοφερόλες.

Η αντιοξειδωτική δράση της συγκεκριμένης ουσίας είναι απαραίτητη για να υπάρχει ένας καθαρός οργανισμός και να έχουμε ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Ακόμα, παρέχει προστασία από τοξικούς παράγοντες και προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη και των επιπλοκών του, για τη θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, ενώ πολλές γυναίκες λαμβάνουν βιταμίνη Ε για την πρόληψη επιπλοκών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος (προ-εκλαμψία), αλλά και για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Τέλος, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η μείξη της d-άλφα τοκοφερόλης με αναμεμιγμένες τοκοφερόλες εμφανίζει μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες σε σχέση με την μεμονωμένη d-άλφα τοκοφερόλη. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής διαλύεται εύκολα σε λιπαρά. Η προτεινόμενη δόση είναι μία μαλακή κάψουλα την ημέρα μαζί με το φαγητό.