Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους ανθρώπους, πως για να πετύχουν το στόχο τους όλοι όσοι ξεκινούν τη σύσφιξη ποδιών www.my-pharmacy.gr/tag/susfiksi-podiwn και του υπόλοιπου σώματος, χρειάζεται να περιορίσουν το άγχος και προτείνουν μια σειρά τροφών που μπορούν να τους βοηθήσουν.

Το άγχος έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο. Όλοι όσοι αγχώνονται υπερβολικά, αποκτούν περισσότερες φλεγμονές σε διάφορα μέρη του σώματος και από εκεί ξεκινούν όλα τα κακά για τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως το άγχος δεν αφήνει τον οργανισμό να λειτουργήσει όπως πρέπει. Επιπλέον, απορρυθμίζει το μεταβολισμό και καταστρέφει ακόμη και τις πιο καλές δίαιτες.

Το καθισιό στο σπίτι συνδέεται με την αύξηση του άγχους, όπως συμβαίνει και με την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης. Το άγχος εξουδετερώνει τα οφέλη που έχει ένα ισορροπημένο γεύμα. Έτσι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μαγειρεύουν και τρώνε υγιεινά, επιλέγουν τα κατάλληλα προϊόντα και τη σωστή ποσότητα και όμως δεν καταφέρνουν να αδυνατίσουν, ούτε να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους.

Μια λύση είναι να κάνουν περισσότερη γυμναστική ή να βρουν κάποιο χόμπι για να αποβάλλουν το στρες. Όταν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις και γεγονότα με έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο οργανισμός δέχεται μεγαλύτερη πίεση και οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν προσωρινή ικανοποίηση στο φαγητό.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας. Όσοι κάνουν κάποιο ομαδικό σπορ ή βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο μαζί με φίλους και γνωστούς, έχοντας χαλαρή διάθεση, αποφεύγουν την κραιπάλη και είναι πιο αδύνατοι.