Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προσώπου, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα. Οι περισσότεροι όμως από εμάς έχουν συνδέσει την αντηλιακή προσώπου με το γυναικείο φύλο, καθώς οι γυναίκες είναι αυτές που ενδιαφέρονται κυρίως για την φροντίδα όχι μόνο του σώματος, αλλά και του προσώπου. Οι περισσότεροι άντρες μάλιστα δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι πρέπει να φροντίζουν και να προστατεύουν το πρόσωπό τους από την υπεριώδη ακτινοβολία ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.

Και όμως, όσο είναι απαραίτητη η αντηλιακή προσώπου για τις γυναίκες, άλλο τόσο είναι και για τους άντρες. Το γεγονός πως η επιδερμίδα των αντρών είναι πιο ανθεκτική, δεν σημαίνει ότι ένας άντρας δεν μπορεί να πάθει έγκαυμα από τον ήλιο, ή ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Μάλιστα, το δέρμα των αντρών γενικά θεωρείται πιο ταλαιπωρημένο από των γυναικών λόγω του ξυρίσματος, αλλά και της έλλειψης περιποίησης.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδών ανδρικά αντηλιακά, τόσο καλλυντικά όσο και φαρμακευτικά. Έτσι λοιπόν, ένας άνδρας μπορεί όπως και η γυναίκα να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα αντηλιακών προσώπου, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας του, το χρώμα δέρματος, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει από ένα προϊόν. Και επειδή οι άντρες πολλές φορές ντρέπονται να εφαρμόζουν κάποια κρέμα στο πρόσωπο, κυκλοφορούν πολλές που δεν αφήνουν ούτε ασπρίλα, αλλά ούτε και λιπαρότητα στο δέρμα.