Οι βιταμίνες https://www.ifarmacy.gr/vitamines/ σε συνδυασμό με τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά δρουν, προσφέροντας στον ανθρώπινο οργανισμό μία σειρά από πολύτιμες και ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες θεωρούνται άκρως απαραίτητες για την διατήρηση της καλής υγείας.

Το Nowfoods CAL-MAG+D 120 S.GELS, αποτελεί μία φόρμουλα για την καλή και σωστή ανάπτυξη γερών οστών και δοντιών. Περιέχει βιταμίνη D και ψευδάργυρο, προσφέροντας μία ισορροπημένη ποικιλία από βασικά μεταλλικά στοιχεία. Μετέχει σε πλήθος ενζυμικών αντιδράσεων και παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Τα πολύτιμα συστατικά της φόρμουλας λαμβάνονται μέσω της μαλακής κάψουλας, ώστε να απορροφάται και να αφομοιώνεται πιο εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε σχέση με τις συνηθισμένες κάψουλες και τις ταμπλέτες.

Συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου χάρη στο μαγνήσιο, ένα διατροφικό στοιχείο απαραίτητο σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας. Αποτελεί στοιχείο πρωταρχικής σημασίας σε έναν αριθμό υδατανθράκων και της πρωτεΐνης σε ΑΤΡ (μορφή ενέργειας των κυττάρων), ενεργοποιώντας την βιταμίνη D και χαλαρώνοντας τους μύες. Το 60% του μαγνησίου βρίσκεται στα οστά, για αυτό και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Η βιταμίνη D είναι μία σημαντική ουσία, που βοηθά το σώμα στη βελτίωση της απορρόφησης και διατήρησης του ασβεστίου, αυξάνοντας την απορρόφηση του στο έντερο και τα νεφρά, Ακόμα, συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα. Τέλος, συνδράμει στη μεταφορά του από το αίμα στα οστά για να βελτιώσει την οστική πυκνότητα.