Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης και με σχολές σε Βόλο, Λάρισα και Ιωάννινα, το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος», επεκτείνει τις δραστηριότητες του στη Δυτική Θεσσαλία καλύπτοντας τον φυσικό του χώρο και λειτουργεί από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά καινούργιο εκπαιδευτήριο στην πόλη των Τρικάλων.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ποιοτική εκπαίδευση συνδεδεμένη πάντα με την απασχόληση, δημιουργούμε πραγματικές ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση.

Άλλωστε , η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να υπηρετεί το προσωπικό μας ταλέντο, την κλίση μας, αυτό που αγαπάμε και θέλουμε να κάνουμε, ρίχνοντας παράλληλα και κλεφτές ματιές γύρω μας για να δούμε τι ζητάει η κοινωνία.

Το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος» απευθύνεται και σε επαγγελματίες που θέλουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους ή να τις εμπλουτίσουν σε καινούργια θεματικά πεδία.

Το εκπαιδευτήριο των Τρικάλων στεγάζεται σ’ ένα αυτοτελές τριώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κονδύλη 36 (τηλ. 2431030055), όπου και λειτουργούν καθημερινά τα γραφεία της σχολής για πληροφορίες και εγγραφές.

Επιθυμία μας είναι να καταστήσουμε κοινωνούς των αρχών, των πιστεύω και των μυστικών μας, όσο το δυνατόν περισσότερους από την εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Θεσσαλίας.

Να αναδείξουμε τον καινοτόμο τρόπο προσέγγισης της επαγγελματικής κατάρτισης τον οποίο έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα, το οποίο απολαμβάνουν μόνο οι σπουδαστές του «Θεσσαλικού ΙΕΚ».

Με προσήλωση στην καθημερινή εργαστηριακή εκπαίδευση, αποκλειστικά σε ιδιόκτητα εργαστήρια,  αντιμετωπίζουμε τον κάθε σπουδαστή ως επαγγελματία από την πρώτη μέρα που θα γίνει μέλος της μεγάλης μας «οικογένειας», σε μία… δια βίου σχέση.

Από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα λειτουργήσουν 12 τομείς εκπαίδευσης με περισσότερες από 50 ειδικότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ξενοδοχειακά – Τουριστικές επιχειρήσεις, Μαγειρική – Chef, Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Κομμωτική, Αισθητική – Μακιγιάζ, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Υπάλληλος Φαρμακείου, Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μηχανογραφημένη Λογιστική, Προσχολική Αγωγή, Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών, Προπονητής αθλημάτων, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer - Developer /Video Games), Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση, Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Μηχανοτρονική - Μηχανικός αυτοκινήτων, κ.α.