Τρίμηνη παράταση για την εξυπηρέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων των βιομηχανιών απέναντι στο κράτος, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας και των αγροτικών κινητοποιήσεων,  ζητά με υπόμνημα που απέστειλε  στους κ.κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών και Γεώργιο Κατρούγκαλο, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.
Oπως τονίζεται στο υπόμνημα «ο Σύνδεσμος είναι προβληματισμένος από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Παρατηρούνται αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών, καθυστερήσεις στην παραγωγή, δυσκολίες στις εξαγωγές,  αδυναμία τήρησης συμφωνιών πωλήσεων που επιφέρουν καταπτώσεις ρητρών ή ακόμη και ακυρώσεις συμβολαίων. Όλα αυτά έχουν προστεθεί στην ήδη ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας και τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Αν και οι επιχειρήσεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, που αφορούν κατά κύριο λόγο σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Σε μια χρονική περίοδο που οι αντοχές των επιχειρήσεων βρίσκονται στα όριά τους, αντιμετωπίζοντας μειώσεις πωλήσεων, πτώση της παραγωγής με αδιευκρίνιστες συνέπειες για το μέλλον τους και το μέλλον των ανθρώπων τους, σας καλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα χορήγησης παράτασης για την καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.
Η τρίμηνη αυτή παράταση, ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και ανακουφιστικά στην απέλπιδα προσπάθεια των επιχειρήσεων να διατηρηθούν σε λειτουργία έναντι των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας.
Βέβαιοι ότι κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για τις επιχειρήσεις, αναμένουμε τις θετικές σας πρωτοβουλίες με στόχο την άμβλυνσή του».