Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συνεργασία της Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (εταίρο του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network,  για τα τρία νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, Ψηφιακό Βήμα, Ψηφιακό Άλμα και Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός, που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλης Γιαγιάκος  στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να προβούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους για να είναι ανταγωνιστικές στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τηρώντας συστήματα πιστοποίησης και διαχείρισης ποιότητας. Το λόγο έδωσε αμέσως, μιας και ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες και να λάβουν διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα τους, στα στελέχη της Α.Ε.Δ.Ε.Π. που είναι αρμόδιοι διαχείρισης των προγραμμάτων για την περιφέρεια Θεσσαλίας.