Στο Δίκτυο Διανομής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας συνδέθηκαν και τροφοδοτήθηκαν οι πρώτοι συμπιεστές φυσικού αερίου (CNG) ιδιωτών προμηθευτώνγια τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών εκτός δικτύου.
Οι εργασίες της ΕΠΑολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής των εγκαταστάσεων σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG), στη Σίνδο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα για την περιοχή της Θεσσαλίας.
Με τη σύνδεση και την τροφοδότηση των σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου (CNG), παρέχεται ένας επιπλέον τρόπος για την ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής σε νέεςπεριοχές και δίνει τη δυνατότητα κάλυψης δυνητικών πελατών οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, από το ήδη υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα από το νέο έτος για τις Εταιρείες Διανομής Αερίου, της αδιάκοπης και συνεχούς λειτουργίας του Δικτύου Διανομής όταν θα παρουσιάζονται ανάγκες συντήρησης και επέμβασης οι οποίες μέχρι σήμερα επέβαλαν την διακοπή της τροφοδοσίας, καθώς και στις περιπτώσεις Άμεσης Επέμβασης.