Σχεδόν μυστική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

Συκεκριμένα ο δήμαρχος Τρικκαίων μετέβη την περασμένη εβδομάδα στην συμπρωτεύουσα, όπου πραγματοποίησε επαφές με δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το σύντομο ταξίδι του Δημήτρη Παπαστεργίου στη Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ δεν έχασαν την ευκαιρία για ένα σύντομο αλλά ουσιαστικό τετ α τετ για τα ζητήματα της Αυτοσιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Στην ατζέντα Παπαστεργίου – Τζιτζικώστα βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στους δήμους και τις περιφέρειες, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και το επικείμενο κοινό συνέδριο των δύο Ενώσεων, το οποίο προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάιο.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα του επερχόμενου συνεδρίου δημάρχων και περιφερειαρχών αναφέρουν ότι η εισήγηση Τζιτζικώστα για την διοργάνωση από κοινού συνεδρίου προκάλεσε ενόχληση στους δημάρχους, αφήνοντας την αίσθηση ότι η πρόταση της ΕΝΠΕ «καπέλωνει» το έκτακτο συνέδριο με θέμα «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το οποίο προανήγγειλε η ΚΕΔΕ στις 16 και 17 Μαρτίου.

Η συνάντηση των ηγέτων των τοπικών αρχόντων έδειξε ότι προχωρά ολοταχώς η διοργανώση του κοινού συνεδρίου, ενώ πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Παπαστεργίου είχε δηλώσει για το θέμα ότι: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους περιφερειάρχες».

e-ota.gr