Μετά από μία περίοδο καλοκαιρίας, με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός αναμένεται να κάνει άλλο ενα... πισωγύρισμα: Εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα από την Κυριακή έως την Τρίτη, αναμένεται κακοκαιρία με, κατά τόπους καταιγίδες, χαλάζι και κρύο.
Επίσης, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας.
Ειδικότερα:
Κυριακή 12/05
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.
Δευτέρα 13/05
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Τρίτη 14/05 και Τετάρτη 15/05
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Τρίτη στα βόρεια. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη.