Ένα καινοτόμο είδος μπισκότου ανέπτυξε το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις, αποσπώντας το βραβείο καλύτερης παρουσίασης, στον διαγωνισμό Ecotrophelia που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου στην Αθήνα. Τον συντονισμό και την επίβλεψη του πρότζεκτ είχε ο Τρικαλινός καθηγητής Θανάσης Μανούρας. Την υλοποίηση του προϊόντος ανέλαβε η Τρικαλινή βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα».

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΤΕΙ για τον διαγωνισμό αναφέρει τα εξής:

"Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 4η χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ, με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου με συμμετοχή στη τελική του φάση 16 ομάδων από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συμμετείχε με 3 προϊόντα και συνολικά 12 φοιτητές, αποσπώντας ακόμη μια χρονιά, διάκριση. Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης καινοτόμου προϊόντος τροφίμου απέσπασε το προϊόν «Crukies», υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Δρ. Αθανασίου. Μανούρα και σε συνεργασία με την εταιρεία «Βιολάντα».

http://www.sevt.gr/gr/news-details/FM-O/diagwnismos-ecotrophelia-2015-o-sebt-brabeyei-kainotoma-proi

Το Crukies (Crude Cookies), είναι ένα ακατέργαστο προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Ο μοναδικός συνδυασμός των συστατικών του και η πλούσια γεύση του, το καθιστούν ξεχωριστό στο είδος του. Αξιοποιώντας τα προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή, καταφέραμε να προσδώσουμε ελληνικό «χρώμα» σε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα. Η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα από τη β-γλυκάνη και η καλή λειτουργία του εντέρου από τις φυτικές ίνες, είναι μόνο κάποια από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία του καταναλωτή.  Η αλόγιστη χρήση φυσικών πόρων και η απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων στο περιβάλλον από τη βιομηχανία τροφίμων, μας οδήγησε στο να χρησιμοποιήσουμε ακατέργαστες πρώτες ύλες, να αποφύγουμε την προσθήκη νερού καθώς και την παραγωγή απορριμμάτων. Όσον αφορά τη συσκευασία, είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και βιοδιασπώμενη, γεγονός που την καθιστά φιλική προς το περιβάλλον. Ο χρόνος ζωής του προϊόντος στο ράφι είναι 12 μήνες, ενώ η τιμή του πολύ προσιτή. Το Crukies αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων: Ουραήλογλου Δ., Κωστούλα Α., Μαλετούδη Σ., Κιόση Μ., Αγγελάκη Μ., Ζαγιάκου Μ., υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Δρ. Αθανασίου. Μανούρα και σε συνεργασία με την εταιρεία «Βιολάντα».