Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έναν από τους αδερφούς Παλαιοκώστα καθώς τα «έβαλε» με άλλο συγγενικό μέλος.

Η οικογένεια Παλαιοκώστα αποτελείται από πέντε αδέρφια. Τους Νίκο και Βασίλη, άλλα δύο αγόρια και μία αδερφή. Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ο τρίτος αδερφός και πολιτική αγωγή η ίδια του η αδερφή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο αδερφός της, που παλιότερα μάλιστα της είχε κάψει το σπίτι, πήγε ξανά στην οικία της και αφού δεν βρήκε τον πατέρα τους, όρμησε στην ίδια ζητώντας της χρήματα και απειλώντας της πως θα την σκοτώσει.

Ισχυρίστηκε πως τη χτύπησε πολύ άσχημα ενώ είχε και παλαιότερα ανάλογη συμπεριφορά. Το περιστατικό, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, συνέβη στην Αγία Μονή το 2015. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο τρεις πράξεις: εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών, ωστόσο αποφασίστηκε όπως η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό όρους.

Κ.Γ.