Ποτέ Έλληνας αθλητής δεν ήταν τόσο αναγνωρίσιμος επί Αμερικανικού εδάφους, να τον αναφέρει ακόμα και ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημόσια ομιλία του, να προκαλεί τόση περηφάνια στον ελληνισμό που ζει πέραν του Ατλαντικού.

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Ατεντομπούμπο προκαλούν φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν λογαριάζουν αποστάσεις και τρέχουν να τον δουν από κοντά. Το ίδιο βέβαια και οι Τρικαλινοί της διασποράς.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Γιώργο Κορδαλή, πρώην πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Βαθύρεμα Τρικάλων, με τη Ελληνοκαναδή φίλη του Ντέπυ, να παρακολουθούν τον Έλληνα άσο στο αγώνα των Milwaukee buks με τους Toronto Raptors στον Καναδά.

Κάτω ο μικρός Tommy (Θανάσης) Δελβινιώτης, με Έλληνα μπαμπά και μαμά Τρικαλινή, φωτογραφίζεται με τον Giannis Atentokounpo στη Νέα Υόρκη. Είναι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα των New York knicks με τους Milwaukee Buks. O Tommy, πέρα από τη φωτογραφία, εξασφάλισε από τον Γιάννη και το απαραίτητο αυτόγραφο, κάνοντας περήφανο και τον παππού του Γιώργο, ο οποίος, κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, κατεβαίνει με ...φουστανέλα στην 5η λεωφόρο για την Ελληνική παρέλαση!

Κ.Τ.