Έδωσαν το καλύτερο εαυτό και βγήκαν νικητές από την μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς τους, τους καθηγητές τους και γενικότερα όλη την περιοχή των Τρικάλων, αφού κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

 Ο λόγος για κάποιους από τους Τρικαλινούς υποψηφίους που κατάφεραν μέσω των γραπτών τους να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά, πάνω από τις 19.000 μόρια. 

Στη λίστα των αριστούχων που συγκέντρωσαν άνω των 19.000 μορίων προστίθενται τρεις ακόμη μαθητές – υποψήφιοι του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων. 

Οι Ελισάβετ Ανδριανίδη, Κωνσταντίνος Λεπενιώτης και Ιωάννα Δήμζα, κατέκτησαν με τη σειρά τους, την κορυφή και σήμερα μιλούν στην «ΕΡΕΥΝΑ» για την επιτυχία τους. 

Οι τρεις υποψήφιοι έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους του νομού, Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου, Ζαχαρένια Μητσιάδη, Σταυρούλα Σπαθή, Ευαγγελία Γριζανίτη και Ζωή Οικονόμου που συγκέντρωσαν άνω των 19.000. 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών του φετινού διαγωνισμού οι μαθητές ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, πλάθοντας μια σειρά από όνειρα, ένα βήμα πριν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα ήταν η ανταμοιβή των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς. Μια χρονιάς που τα είχε όλα, άγχος, πίεση, στέρηση ελεύθερου χρόνου και πολύωρο διάβασμα. Και ήρθε η ώρα της αποτίμησης με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων…

Ελισάβετ Ανδριανίδη

Από το γυμνάσιο κιόλας η μαθήτρια – υποψήφια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, Ελισάβετ Ανδριανίδη, είχε καταλήξει για το επάγγελμα που ήθελε να ασχοληθεί μελλοντικά. Ήταν αυτό της Ιατρικής, γιατί όπως είπε, μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» με την Ιατρική έρχεσαι να προσφέρεις στον άνθρωπο. 

Με τα 19.408 μόρια, την υψηλότερη βαθμολογία σ’ όλο το νομό, ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Η προετοιμασία για την ίδια σκληρή, όπως εξάλλου και για τον κάθε υποψήφιο, είχε ωστόσο εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. «Από το γυμνάσιο κιόλας, αλλά και μετέπειτα στο λύκειο, μελετούσα συστηματικά. Κατά την φοίτησή μου στο λύκειο και στην τελευταία τάξη, γνώριζα ότι δεν είχα κενά. Γνώριζα ότι θα τα πάω καλά, άλλα όχι σε τέτοιο βαθμό», τόνισε η υποψήφια και συμπλήρωσε: «Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να αναληφθούν ότι οι πανελλήνιες απαιτούν ποιοτικό κι όχι ποσοτικό διάβασμα. Το διάβασμα πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση και με όρεξη, αν πραγματικά θέλουμε να πιάσουμε το στόχο μας. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αξίζει να προσπαθούμε για το στόχο». 

Κωνσταντίνος Λεπενιώτης

Οι Στρατιωτικές Σχολές κέντριζαν πάντα το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου Λεπενιώτη, μαθητή – υποψηφίου του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων. Σ’ αυτό εξάλλου βοήθησε και η εισαγωγή προ τριετίας της αδελφής του στην Στρατιωτική Σχολή της ΣΜΥΑ. 

Γιός του οικονομολόγου Γρηγόρη Λεπενιώτη από την Τζούρτζια και της μαθηματικού Μαρίας Ρούσσα από το Βαθύρρευμα, από τη φύση του τεχνικό μυαλό, θα επιλέξει σε λίγες μέρες μέσω του μηχανογραφικού δελτίου τη Σχολή Ικάρων Μηχανικών και αν κρίνουμε από τη βαθμολογία των 19.131 μορίων που συγκέντρωσε, ο δρόμος της εισαγωγής είναι ανοιχτός. 

«Από τη φύση μου είμαι τεχνικό μυαλό. Ήμουν μεταξύ των Πολυτεχνικών Σχολών και των Στρατιωτικών. Μετά από ώριμη σκέψη καταλήγω στην επιλογή των Στρατιωτικών Σχολών. Η αγάπη για τις στρατιωτικές σχολές, η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, η πειθαρχία, είναι στοιχεία που κεντρίζουν την προσοχή μου.», τόνισε ο Κωνσταντίνος. Η τελευταία διετία για τον ίδιος υπήρξε αρκετά δύσκολη. Πολύωρη μελέτη, ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, άγχος, κούραση, σημάδευσαν ιδιαίτερα την Γ’ τάξη του λυκείου. Σε καμία περίπτωση ο Κωνσταντίνος δεν παραπονέθηκε. Πλέον μετά και την ολοκλήρωση των αθλημάτων που απαιτούν οι Στρατιωτικές σχολές, έχει το χρόνο να ξεκουραστεί και να ξεκινήσει να πλάθει τα νέα όνειρα και να θέτει τους νέους στόχους για την πορεία του στη Σχολή. 

Ιωάννα Δήμζα

Τα επιτυχημένα βήματα του παππού της αναμένεται να ακολουθήσει μελλοντικά η μαθήτρια – υποψήφια του 3 ου ΓΕΛ Τρικάλων Ιωάννα Δήμζα. Εγγονή του Χρήστου Μπαταβάνη, γενικού χειρούργου, ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή, άκουγε παλιότερα από τον παππού της για το επάγγελμα της Ιατρικής. Με 19.080 μόρια ανοίγει πανιά για κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας μας. «Η Ιατρική είναι αρκετά ενδιαφέρουσα επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται. Δεν αποτελεί επάγγελμα αλλά λειτούργημα μιας και προσφέρεις ζωή.», τόνισε η ίδια. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλλε προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα που έβαζε με τον εαυτό της από μικρή ηλικία. «Προσπαθούσα να μοιράσω το χρόνο μου, προκειμένου να μην στερηθώ κάτι που αγαπούσα. Κατά αυτό τον τρόπο κατάφερα και να διαβάζω και να ξεκουράζομαι στο μέτρο του δυνατού. Γενικά ήμουν ήρεμη, με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα πριν τις πανελλήνιες που αγχώθηκα λιγάκι». 

Μιλώντας για τις εξετάσεις τόνισε ότι «οι πανελλήνιες είναι φωτογραφία μιας στιγμής», προτρέποντας τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πιάσουν το στόχο να προσπαθήσουν εκ νέου καθώς όλοι οι άνθρωποι έχουμε πάντα μια δεύτερη ευκαιρία.

(Από την εφημεριδα ΕΡΕΥΝΑ)