Στον διπλασιασμό του κονδυλίου (από 60 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ) που προορίζεται για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αύξηση της τιμής του.
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια δεν θα αλλάξουν, θα είναι τα ίδια με τα περυσινά. Εκεί που θα υπάρξουν αλλαγές θα είναι στο ύψος της επιδότησης ανά λίτρο και ανά γεωγραφική ζώνη.
Eιδικότερα οι κάτοικοι των νομών της Α’ Ζώνης (Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) θα έχουν διπλάσια ή και τριπλάσια επιδότηση ανά λίτρο σε σύγκριση με πέρυσι. Δηλαδή από 12,5 λεπτά το λίτρο θα λάβουν 25 λεπτά ή 37,5 λεπτά το λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό επίδομα μπορεί να φθάσει τα 937,5 ευρώ από 312,5 ευρώ που ήταν για την περυσινή περίοδο.
Στις υπόλοιπες ζώνες το επίδομα αναμένεται να διπλασιαστεί και έτσι οι κάτοικοι της Β’ Ζώνης (ανήκει ο νομός Tρικάλων) θα λάβουν έως 375 ευρώ επιδότηση αντί για 187,5 ευρώ πέρυσι και της Γ’ Ζώνης (περιλαμβάνεται η Αττική) θα λάβουν έως 200 ευρώ αντί για 100 ευρώ πέρυσι.