Το τελικό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που θα αποτελέσει το εργαλείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων στον τομέα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία όλων των φορέων αλλά και η ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου, καθώς μάλιστα η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που έχει ολοκληρώσει και τοπικά σχέδια διαχείρισης για τους 24 δήμους της.
Εκείνο που τονίστηκε είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν πρόσφατα και στον αθηναϊκό τύπο, η Θεσσαλία εμφανίζεται ως η πιο «πράσινη» περιφέρεια στη χώρα, καθώς έχει διαμορφώσει ένα λειτουργικό πλαίσιο με Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), έχοντας ταυτόχρονα προχωρήσει στην αποκατάσταση όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται σε άλλες περιοχές της χώρας επισείοντας πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως τονίστηκε από τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό «από το Ε.Σ.Π.Α Θεσσαλίας έχουν εκχωρηθεί περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου άλλα 77 εκατομμύρια ευρώ τα οποία απαιτούνται για να μπορέσουν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μουζακίου  κ. Κώτσος Γιώργος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος Φώτης, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου Γιώργος, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας Αντώνης, ο δήμαρχος Κιλελέρ  Νασιακόπουλος Αθανάσιος, ο δήμαρχος Τεμπών Κολλάτος Κώστας, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης Παναγιώτης, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτρης, εκπρόσωποι των Δήμων της Θεσσαλίας, των ΦΟΔΣΑ, των επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ.α