Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ στο δίκτυο της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στον υποσταθμό της Σκοτίνας από τις έντονες καταιγίδες με πολλούς κεραυνούς, με αποτέλεσμα γενικευμένο μπλακ αουτ από την πόλη της Κατερίνης και τις παραλίες της μέχρι το Δέλτα του Πηνειού στις σήραγγες, με χωριά που ανήκουν στον Δήμο Τεμπών της Λάρισας να βρίσκονται στο σκοτάδι. 

Ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, το Καστρί-Λουτρό, η Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, η Γρίτσα της Κατερίνης, όπως και πολλές άλλες περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι στις 8:55 το βράδυ, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταφέρνουν μία ώρα μετά, στις 10μ.μ., την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στην περιοχή, που πλήττεται από την κακοκαιρία. 

Ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Πιερίας πριν την διακοπή ρεύματος είχαν σημειωθεί έντονες καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους. 

Η κακοκαιρία με τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσε ταυτοχρόνως και την ακινητοποίηση τεσσάρων τρένων στην Πιερία, καθώς η πτώση ενός κεραυνού στο ύψος του Ευαγγελισμού είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του ρεύματος και την διακοπή της κυκλοφορίας τους. 

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόκειται για τρία επιβατικά τρένα, καθώς και ένα εμπορικό. 

trikalaenimerosi.gr