Μια μοναδική ευκαιρία προβολής σε όλο τον κόσμο θα έχουν τα Μετέωρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Ολυμπιακή Φλόγα καθ΄οδόν για την Ολυμπιάδα του "Τόκιο 2020" θα βρεθεί στην Καλαμπάκα όπου προβλέπεται να διανυκτερεύσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλία θα περάσει και από τον Βόλο, ενώ εξαιρέθηκαν οι πόλεις που φιλοξένησαν την Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων όπως είναι η Λάρισα.

To επίσημο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας θα ανακοινωθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Αννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. 

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους. 

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr (με πληροφορίες από Σωτήρης Κέλλας Ελευθερία)