Διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζει τις χειμερινές διαδρομές της Ελλάδας δημιούργησε το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας στη ρωσική γλώσσα (https://winter.greecelive.ru).
Ο χάρτης προσφέρει πληροφόρηση στους Ρώσους που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα το χειμώνα, επιδιώκοντας να τοποθετήσει τη χώρα στο χάρτη των χειμερινών προορισμών για τους Ρώσους ταξιδιώτες.
Δεδομένων των κλιματικών συνθηκών στην Ελλάδα τη χειμερινή περίοδο (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), με μεγάλη ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, ο χάρτης μπορεί να δώσει έμπνευση για πιο άνετα ταξίδια, μακριά από τα πλήθη τουριστών και τις ουρές στις εισόδους των μνημείων.
Ο χάρτης προσφέρει διαδρομές από 2 σημεία αναχώρησης και 2 προορισμούς ανάλογα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, είτε πρόκειται για ρομαντικό ταξίδι είτε για ταξίδι φίλων. Στην πρώτη περίπτωση περιλαμβάνονται ρομαντικές απολαύσεις και στη δεύτερη μεγαλύτερες δυνατότητες περιπέτειας.
Για τους Ρώσους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα το χειμώνα για ρομαντικές διακοπές, προτείνεται έναρξη του ταξιδίου από την Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη ενώ προτείνεται και το Λουτράκι για τουρισμό ευεξίας.
Για όσους προτιμούν τις δραστηριότητες στη φύση, προτείνονται τα Μετέωρα, ο Παρνασσός και το Πήλιο ενώ για τους λάτρεις του ρομαντισμού της θάλασσας, προτείνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Η Πελοπόννησος αναδεικνύεται για την πλούσια ιστορία της σε αρχαία θέατρα (Επίδαυρος).
Σε επιλογές διασκέδασης προτείνονται ροκ μπαρ ή κλαμπ τέκνο της Θεσσαλονίκης και συνδυασμός με τα Μετέωρα ή τα Λουτρά Πόζαρ.
Οι χάρτες περιλαμβάνουν επίσης διαδρομές στη Βεργίνα, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, ενώ για τους λάτρεις της περιπέτειας προτείνεται το Ζαγόρι και η Καβάλα.

tornosnews.gr