Με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς ασχολείται ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας «Δημοκρατία» στο φύλλο της Τετάρτης. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ευνοϊκές μετακινήσεις ημετέρων, όπως των δύο οδηγών που έγιναν διοικητικοί υπάλληλοι, θέμα που είχε αναδείξει το kosmoslarissa.gr.

Επίσης αναφορά υπάρχει και σε εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ Τρικάλων για προσωρινές αποσπάσεις νοσηλευτών στη Λάρισα. Το καινούργιο που μαθαίνουμε από την εφημερίδα είναι ότι «νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Χανίων, αποσπασμένη στο ΠΕΔΥ Τυρνάβου, μετακινήθηκε στο... γραφείο του κ. Αντωνίου»! Η απάντηση του διοικητή σε ερώτηση της εφημερίδας είναι ότι όλες οι μεταθέσεις ήταν αναγκαίες…

Το ρεπορτάζ της Δημοκρατίας που έχει τίτλο  «Αναβρασμός με καταγγελίες στις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλίας» γράφει τα εξής:

«ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ μετακινήσεις, «φωτογραφικές» μετατάξεις από μάχιμες θέσεις, όπως της νοσηλεύτριας και του οδηγού ασθενοφόρου, σε διοικητική θέση στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας (ΥΠΕ) και παραχωρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Λάρισας στο Δημοτικό Γηροκομείο και το Δημοτικό Πολυϊατρείο της πόλης έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε εργαζομένους στις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλίας, που κάνουν λόγο για ιδιαίτερη μεταχείριση ημετέρων και εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων. Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΕ¬ΔΥ Τρικάλων, στο εξώδικο που έστειλε τον περασμένο Ιούλιο, στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, διαμαρτύρεται για τη μετακίνηση τεσσάρων νοσηλευτριών προς τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για έναν μήνα. Σύμφωνα με το εξώδικο, η απόφαση αυτή ήταν δυσμενής και μάλιστα μία εκ των νοσηλευτριών που μετακινήθηκε είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Από την πλευρά του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου εξηγεί στη «δημοκρατία» ότι όλες οι μετακινήσεις γίνονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Όσον αφορά τη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, ο διοικητής δήλωσε ότι δεν το γνώριζε, «γιατί η επιλογή των εργαζομένων έγινε από τον διευθυντή του ΠΕΔΥ Τρικάλων». Για τις «φωτογραφικές» μετακινήσεις ο διοικητής είπε ότι πληρούσαν όλα τα κριτήρια και τις είχε ανάγκη η ΥΠΕ. Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Χανίων, αποσπασμένη στο ΠΕΔΥ Τυρνάβου, που μετακινήθηκε στο... γραφείο του κ. Αντωνίου, και δύο οδηγούς ασθενοφόρου, από το ΠΕΔΥ Τυρνάβου και το ΠΕΔΥ Ελασσόνας.

Όσο για τη χορηγία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστήριξε ότι «ήταν αναξιοποίητο και το δώσαμε για να πιάσει τόπο».