Την ανάγκη να ενισχυθεί ο τομέας του οδικού τουρισμού στη χώρα μας και ειδικά στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα καθώς η πανδημία του κορονοϊόυ είναι στην ημερήσια διάταξη, εκφράζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για την προβολή προς το εξωτερικό, αυτής της μορφής του τουρισμού.

Το σκεπτικό, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας βασίζεται στο γεγονός ότι λόγω του κορονοιού, η ενίσχυση του οδικού τουρισμού, αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση, καθώς διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω συνωστισμού.

«Λόγω του κορονοϊόυ είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφορές που επηρεάζουν ή και θα επηρεάσουν τον τουρισμό και στη χώρα μας ειδικά από το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε: «Παράλληλα όμως  λόγω της παράδοσης που έχουμε με την συνεργασία μας με τις χώρες των Βαλκανίων, αλλά και λόγω των κοντινών αποστάσεων με αρκετές χώρες, υπάρχει η δυνατότητα για να αναπτυχθεί πιο οργανωμένα ο οδικός τουρισμός».

Όπως είπε επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο προβολής και τουριστικής στόχευσης της Περιφέρειας το οποίο αφορά την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που έχει η Θεσσαλία, αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα για διακοπές με τη χρήση του αυτοκινήτου ή των αυτοκινούμενων οχημάτων.

«Η νέα πραγματικότητα διαμορφώνει νέα δεδομένα. Η αναγκαιότητα για τον τουρίστα πλέον είναι ο τόπος και η ασφάλεια που του παρέχει για την μετακίνηση του.

Δεν είναι  πλέον τόσο σημαντικό τα ζητήματα της πολυτέλειας, άλλα κυρίως είναι σημαντική η ασφάλεια. Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί στη χώρα μας μέσω της ανάπτυξης του οδικού τουρισμού» κατέληξε.

Ηλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)