Δικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Τρικάλων κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Ρίτσιος, ύστερα από μήνυση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα  για δημοσιεύματα που έθεταν ερωτήματα για τα πεπραγμένα της διοίκησης στον Συνεταιρισμό.

Στην ανακοίνωση που διένειμε ο Ρίτσιος ενόψει της σημερινής δίκης, αποκαλύπτει ότι η δικαιοσύνη διεξάγει ήδη προκαταρκτική εξέταση εις βάρος της διοίκησης της Ένωσης με βάση τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε στην Εισαγγελία Τρικάλων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Στις 27 Φλεβάρη, ημέρα Τετάρτη δικάζομαι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων για την έγκλιση μήνυσης από 24-01-2018 που στρεφόταν εναντίον εμού και της ιστοσελίδας «TRIKALAΙN»  για ανακοίνωση η οποία έκανε κριτική στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) η οποία δημοσιεύθηκε και σε άλλα site και σε εφημερίδες τοίχου. 

Και αντί να απαντήσει στα ερωτήματα μου, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης ενάντια σε εμένα και στην Κα Σταυρούλα Σαλέπη ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας. 

Εκείνη την ημέρα γινόταν πλειστηριασμοί στο Πρωτοδικείο και πήγα εκεί στις 4 – 5 η ώρα αλλά δεν ήταν λαός για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς. Μόλις με είδε ο αστυνόμος της φρουράς μου είπε ότι με κατήγγειλε ο Λιούτας και με συλλάβανε για να καταθέσω.

Δεν έφερα καμία αντίρρηση και οδηγήθηκα στο τμήμα. Με κράτησαν 7 ώρες έως να καταθέσω. Ύστερα από εντολή εισαγγελέα με ελευθέρωσαν στις 12 η ώρα το βράδυ.

Ο Λιούτας μου στέρησε 7 ώρες από την ελευθερία μου. 

Η μήνυση αυτή εναντίον μου είχε αποκλειστικό σκοπό να με αποτρέψει από το να συνεχίσω τη διαδικασία που άρχισε εναντίον του Λιούτα και της παρέας του με την κατάθεση στοιχείων στον εισαγγελέα Τρικάλων και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, για τις δραστηριότητες της ΕΓΣ Τρικάλων και της ΤΡΙΚΚΗΣ και των προσωπικών επιχειρήσεων του Αχιλλέα Λιούτα και του υιού του και των λοιπών συγγενών αυτού. 

Εγώ με τα κείμενα που απηύθυνα προς τον Κύριο Λιούτα έθεσα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, που θέλουν άμεσες απαντήσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα. Αυτός όμως φοβούμενος για την εξέλιξη, προσπάθησε με τον τρόπο αυτό «της μήνυσης» να με σταματήσει. Πλανάται πλάνην οικτρά αν το πιστεύει αυτό και ξέρει ότι δεν θα κάνω πίσω.

Ήδη η δικαιοσύνη ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ επί των καταγγελιών μου, που έκανα με τις εφημερίδες «Τοίχος» και σε site όπου έθετα τα ερωτήματα: 

1. 29/01/2014 Ενημέρωση , Αλήθεια Καρδίτσας, Εφημερίδα Τοίχος και site

2. 27/02/2014  Ενημέρωση , Αλήθεια Καρδίτσας, Εφημερίδα Τοίχος και site

3. 08/08/2014 Ενημέρωση , Αλήθεια Καρδίτσας, Εφημερίδα Τοίχος και site

4. 27/08/2014 Ενημέρωση , Αλήθεια Καρδίτσας, Εφημερίδα Τοίχος και site

5. 17/12/2014 Ενημέρωση , Αλήθεια Καρδίτσας, Εφημερίδα Τοίχος και site

6. 27/07/2014 Εφημερίδα Τοίχος

Πάντα ρωτούσα για τα τεκταινόμενα της Πρώην Ένωσης και της ΤΡΙΚΚΗΣ. Απαντήσεις δεν έπαιρνα ούτε από τον Λιούτα ούτε από τους διάφορους κατά καιρούς, πρώην και νυν διοικούντες. Στα περισσότερα από τα παραπάνω ρωτούσα: δεν θα υπάρξει κανένας οικονομικός εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ? 

Και στις 24/07/2017 τα κατέθεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, πήρα πρωτόκολλο και η εισαγγελία Τρικάλων τα μετέτρεψε σε Ποινική δίωξη - προκαταρκτική κατά του Λιούτα και συνεχίζονται οι ανακρίσεις. 

Μετά την απελευθέρωση μου μετά την κατάθεση μου στις 23/01/2018 έβγαλα ανακοίνωση- δήλωση, την τοιχοκόλλησα και την έκανα εφημερίδα τοίχου στις 30 και 31 Γενάρη  και την μοίρασα στον λαό των Τρικάλων για να ενημερωθεί.

 Αλλά ο Λιούτας στις  07/02  με “ψευδομάρτυρα” το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο Εποπτικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Καλύβα Αθανάσιο κάνει καινούρια ψευδή έγκλιση ότι τοιχοκολλούσα και μοίραζα το προηγούμενο που κατέθεσα στις 23/01 και με ξανά συλλάβανε για να περάσω την επόμενη μέρα το πρωί αυτόφωρο για να με τρομοκρατήσουν. Αλλά στην αυτόφωρη διαδικασία το δικαστήριο όρισε για τις 30 Οκτώβρη ημέρα Τρίτη να γίνει η εκδίκαση, αλλά αναβλήθηκε για τις 27 Φλεβάρη, ημέρα Τετάρτη.

Γι ΄αυτό Λαέ έλα να παρακολουθήσεις την ψεύτο-ποινική μου δίωξη  στις 27 Φλεβάρη ημέρα Τετάρτη για να μάθεις την αλήθεια του τι συμβαίνει στην Πρώην Ένωση και στην Τρίκκη που ιδρύθηκε πριν από 80 χρόνια από τον ιδρώτα του συνεταιρισμένου λαού που ήταν  πάνω από 10.500 μέλη και δυστυχώς σήμερα με αντισυνταγματικούς νόμους και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Λιούτα και της παρέας του ίσως να είναι και κάτω από 80 μέλη. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΙΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΣ - ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

Υ.Γ. Όταν καίγεται ο τόπος ή ξεπουλιέται ο τόπος δεν μιλάμε για ανθισμένη αμυγδαλιά-Αντώνης Σαμαράκης"