Στην Αθήνα μεταφέρονται αυτήν την στιγμή αεροπορικώς από την Βενετία, το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, καθώς και το Τίμιο Ξύλο, αφού πρώτα παραδόθηκαν στην ελληνική εκκλησιαστική αντιπροσωπεία πριν από λίγο.
Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων, αφού το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης, βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Βενετίας μετά από 1700 χρόνια και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η Αγία Ελένη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χριστιανισμού. Τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε εκείνη αποδίδεται η εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους καθώς και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.
Η υποδοχή του Ιερού σκηνώματος και του Τιμίου Ξύλου στην Ελλάδα, θα γίνει  σήμερα το απόγευμα με τιμές αρχηγού κράτους στις 18:30 μ.μ στην Ιερά Οδό, μπροστά από το Δημαρχείο του Αιγάλεω και εν πομπή θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου και θα παραμείνουν για ένα μήνα.
Εν συνεχεία παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής, του στρατού, αλλά και του διπλωματικού σώματος θα τελεστεί Δοξολογία.

Βόπης Αναστάσιος
Αστυνομικός-Ψυχολόγος
Φοιτητής Θεολογίας ΑΠΘ