Μια δύσκολη μέρα ήρθε στο τέλος της, όλες οι εκκρεμότητες και οι υποχρεώσεις τακτοποιήθηκαν και αυτό, που μένει τώρα είναι η χαλάρωση σε ένα ωραίο και καθαρό σπίτι. Η αίσθηση του τακτοποιημένου σπιτιού και της καθαριότητας είναι μεγάλη υπόθεση. Για του λόγου το αληθές έχει πραγματοποιηθεί έρευνα σύμφωνα με την οποία ένα ακατάστατο, βρώμικο σπίτι προκαλεί άγχος κι εκνευρισμό στις γυναίκες, καθώς η θέα της ακαταστασίας προκαλεί αύξηση των επιπέδων της κορτιζόνης.

 Κυρίαρχο εφόδιο για τον καθαρισμό του σπιτιού δεν είναι άλλο από την σφουγγαρίστρα. Κάποτε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολη υπόθεση. Σήμερα όμως το σφουγγάρισμα του σπιτιού έχει αναχθεί σε επιστήμη. Οι επιλογές είναι άπειρες, ώστε κατόπιν έρευνας να βρει κανείς αυτό ακριβώς που του ταιριάζει.

 Αρχικά να διευκρινιστεί, ότι τώρα πια ψάχνοντας στην αγορά για μια σφουγγαρίστρα μπορεί να βρει κανείς ολόκληρο σύστημα σφουγγαρίσματος, που πραγματικά πηγαίνει την καθαριότητα στο επόμενο επίπεδο. Από τη στιγμή που οι μικροΐνες έκαναν την είσοδό τους στην καθαριότητα, η ζωή όλων έγινε ευκολότερη. Χάρη στον συγκεκριμένο τύπο υφάσματος συγκρατούνται τα σκουπίδια ακόμη και από δύσκολες επιφάνειες, όπως μια βεράντα, που έχει χώματα από τα λουλούδια και λερώνεται πιο εύκολα λόγω της έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και το νέφος. Εάν σε αυτό προσθέσει κανείς, ότι οι σύγχρονες σφουγγαρίστρες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες για αντιμικροβιακή προστασία, υπάρχουν επιλογές στην αγορά, με τις οποίες απομακρύνονται μικρόβια σφουγγαρίζοντας μόνο με νερό.

 Η απόδοση στον τομέα καθαριότητα είναι το ένα σκέλος απαραίτητο για να πειστεί κάποιος να καθαρίσει. Το έτερο σκέλος είναι η ευκολία. Το τηλεσκοπικό κοντάρι σε μια σφουγγαρίστρα είναι μια από αυτές τις ευκολίες. Δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες εκάστου ανάλογα με το ύψος ή τις επιφάνειες, που επιθυμεί να καθαρίσει. Επιπρόσθετα τα διαθέσιμα συστήματα σφουγγαρίσματος στην αγορά προσφέρουν την πολυπόθητη ευκολία με πολλούς τρόπους, όπως στύψιμο της σφουγγαρίστρας στον κουβά, όχι όμως με τα χέρια, αλλά με τη χρήση πεντάλ. Πατάει κάποιος το πεντάλ του κουβά τόσες φορές, ανάλογα με το πόσο στεγνή ή υγρή θέλει τη σφουγγαρίστρα του. Μια ιδέα, που «λύνει τα χέρια» κυριολεκτικά. Κάπως έτσι το σφουγγάρισμα από αγγαρεία ανάγεται σε ευχαρίστηση.