Νεότερα προέκυψαν για την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα όπως επίσης και για την εξέλιξη των έργων στη διάβαση Σαραγίων από τη σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλία του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάση Βούρδα και στελεχών του Οργανισμού. Το κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή μας για την παρακολούθηση της πορεία των σιδηροδρομικών έργων και για τον προγραμματισμό εκείνων που θα ενισχυθούν μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου.
Όπως έγινε γνωστό μέχρι τον Ιούνιο η διάβαση στα Σαράγια θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Στο ζήτημα του Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα εξετάστηκαν όλα τα τεχνικά θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βγει η πρόσκληση και να  κατατεθεί από την ΕΡΓΟΣΕ τεχνικό δελτίο για να προκηρυχτεί το έργο εντός του 2016. Το Λάρισα –Βόλος είναι ενταγμένο στο κεντρικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, οπότε αναμένεται η αντίστοιχη πρόσκληση από το ΕΠΕΡΑΑ για την ένταξή του. Για το σταθμό της Ιτέας έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μόλις εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, το έργο πρόκειται να προκηρυχτεί μέσα στο 2016.


Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα - Βόλος προχωράει, έχει γίνει διαπλάτυνση της γραμμής και εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τη δυτική Θεσσαλία, που ήταν ζητούμενο δεκαετιών το οποίο εντάσσουμε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 52 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με βήματα συγκεκριμένα και σχέδιο έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος και να πάμε στην ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η διάβαση στα Σαράγια δίνεται σύντομα σε κυκλοφορία».
Από την πλευρά του ο κ. Θ. Βούρδας ανέφερε ότι «έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στην ΕΡΓΟΣΕ και όλο αυτό βοηθάει ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την ολοκλήρωση των έργων, που τρέχουν αλλά και για την άμεση προκήρυξη καινούριων».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη τις ΕΡΓΟΣΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διαχειριστικής Αρχής.