«Η ΝΔ από τις εκλογές και μετά πάσχει από ηλικιακό ρατσισμό», δήλωσε ο Κώστας Πατέρας στον ΣΚΑΪ, μία ημέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. «Πολλά παλιά στελέχη τεθήκανε εκτός γραμμής», παραπονέθηκε ο κ. Πατέρας. 

Με αφορμή τον ντόρο που προκάλεσε ο διορισμός του, ο 77χρονος Τρικαλινός πρώην γυμνασιάρχης είπε ότι σε παλαιότερη επικοινωνία που είχε με τον νυν πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «παρακάλεσε» για αυτή τη θέση και όπως είπε ο ίδιος «Δεν διαφώνησε. Συμφώνησε», διευκρινίζοντας ότι είχε τα προσόντα.

Τότε, συνέχισε, είχε προσκολλήσει στους ΑΝΕΛ και «με κάλεσε το γραφείο του και είπα θα γυρίσω να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου». 

«Είδα το μπάχαλο που υπήρχε στους ΑΝΕΛ κι έφυγα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πατέρας αρνήθηκε ότι υπήρχε «συναλλαγή», τονίζοντας ότι «έκανα παράκληση. Αν ήθελε κι αν νόμιζε ο κ. Μητσοτάκης…».

Ωστόσο, όπως είπε, αν υπήρχαν κάποιοι που είχαν καλύτερα και περισσότερα προσόντα από τον ίδιο, «ας τοποθετούσαν αυτούς». 

Ο ίδιος είπε ότι επί δεκαετίες τον «κυνηγάει το πολιτικό κατεστημένο» και αποφάσισε, για το καλό του κόμματος, να υποβάλλει την παραίτησή του, προκειμένου να μη ρίξει στο «στόμα των λεόντων τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό».

Παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος του» και πως έκανε κακό στην παράταξή του.

Αναφερόμενος στον πιθανό διάδοχό του στο νοσοκομείο, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια «φιλία ή κουμπαριά»,  άφησε υπόνοιες λέγοντας πως αν είναι αυτός που νομίζει «απ’ ό,τι φαίνεται, ναι» και επισήμανε ότι όλη η οικογένειά του, εκτός από τον ίδιο, είναι μέσα στο σύστημα Υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Χ.Ψ. trikalaenimerosi.gr