Σε παρέμβασή του για την πρόσληψη χειρουργού στο Νοσοκομείο Τρικάλων ο πολιτευτής Κώστας Πατέρας αναφέρει τα εξής:
Δεν έχουν τελειωμό τα «ευτράπελα» στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με τα οποία «γελάει κάθε πικραμένος». Πριν καλά καλά τελειώσει το περιστατικό με τον «ξυλοδαρμό» του Διοικητή, ήρθε στο προσκήνιο η απόφαση που βάζει στο «γύψο» τις οργανώσεις των Γιατρών και των Νοσηλευτών, αφού τους απαγορεύεται να βγουν στα Μ.Μ.Ε. και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ιδρύματος και των Εργαζομένων σ’ αυτό, χωρίς να ενημερώσουν την Διοίκηση. Το κακό ήρθε να ολοκληρωθεί με την παραίτηση του κ.Δ.Πεταράκη, ενός αξιολόγου επιστήμονος και οικογεινιάρχου και στελέχους της τοπικής κοινωνίας, από την θέση του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου, με βαρειές κατηγορίες τόσο για τον «βιο και την πολιτεία» του Διοικητή, όσο και για τον τρόπο δομής και λειτουργίας του Ιδρύματος. Κόμματα, Oργανώσεις Iατρών και Nοσηλευτών, Πολιτικοί και η ΑΔΕΔΥ καταδίκασαν τις ενέργειες του Διοικητή.
Σ’ όλο αυτό τον «φαύλο κύκλο» των καταγγελιών, που οπωσδήποτε δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των «εργολάβων» ή των «υπογείων διαδρομών», όπως κακώς ισχυρίσθηκε, πρόσφατα, ο Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων, έρχεται να προστεθεί και μια … παλιά… αμαρτία, που έχει σχέση με την επιλογή ενός ιατρού «χειρουργικής».
Ο διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων, πριν ένα χρόνο, με δημόσιες τοποθετήσεις, έδειξε πως ήθελε ένα γιατρό με εξειδίκευση «στο παχύ έντερο», προετοιμάζοντας το έδαφος για «φωτογραφική» πρόσληψη. Τελικά με την υπ’ αριθμ.10/29-11-17 απόφαση προσέλαβαν τον γιατρό. Η επιλογή δεν ήταν σύμφωνη με την ΔΥ 13α/οικ/39832/ΦΕΚ 1088 τεύχος 2η/ 9-12-1997 Υπουργική Απόφαση, που ρυθμίζει τις προσλήψεις ιατρών του ΕΣΥ. Σε δημόσιες καταγγελίες, περί παρανόμου διαδικασίας, ο Διοικητής, απαντούσε στα Μ.Μ.Ε. (13/01/2018) ότι «στο Γ.Ν.Τρικάλων εφαρμόζεται με αυστηρότητα και ενδελέχεια η υπάρχουσα νομοθεσία και οι σχετικές διατάξεις για την αξιολόγηση των υποψηφίων». 
Δυστυχώς, για τον Διοικητή, η παραπάνω απόφαση για την πρόσληψη του Ιατρού «Χειρουργικής» ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ από το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από ενέργειες ενδιαφερομένων και έγινε ΑΝΑΠΟΜΠΗ, για να ξαναγίνει  διαδικασία «σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις». Ο Διοικητής λοιπόν, έλεγε, δημόσια, ΨΕΜΑΤΑ…!
Ξεκίνησε πάλι, τον Μάρτιο του 2018, η διαδικασία. Σ’ αυτή συμμετείχαν 24 γιατροί «χειρουργικής» και ο μοναδικός που είχε την εξειδίκευση «στο παχύ έντερο» ήταν ο προσληφθείς. Έτσι με την υπ’ αριθμ.1/13-04-2018 νέα απόφαση του Συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων του Γ.Ν.Τρικάλων, όπου συμμετείχαν ο κ.Δ.Παρθένης, ως Πρόεδρος και ως μέλη ο κ.Φ.Κοκκίνης, ο κ.Δ.Παπαγόρας, ο κ.Αλ.Κυριακίδης και ο κ.Γ.Χασανίδης, αποφασίστηκε η πρόσληψη ξανά του ίδιου γιατρού.
Η νέα απόφαση είναι και αυτή παράνομη γιατί:
Η αξιολόγηση, ως μέθοδος κρίσης για γιατρούς του ΕΣΥ απαιτεί « Α ι τ  ι ο λ ο γ η μ έ ν η    ά π ο ψ η για κάθε κ ρ ι ν ό μ ε ν ο  σε  ό λ α  τα κ ρ ι τ ή ρ ι α ». ΔΥ13α/οικ/39832/ΦΕΚ 1088/τεύχος 2η/ 9-12-1997. Αυτό δεν έγινε από τους Εισηγητές Kριτές. Το να βάζουν σε μια κατάσταση αριστερά τα ονόματα και δεξιά σκέτη βαθμολογία, θυμίζει «μπακαλοδουλειά» της δεκαετίας του 1950.
Γιατί πολλοί από τους Υποψηφίους ήταν Διδάκτορες Παν/μίου, με Μάστερ, με έμμισθη θέση εργασίας σε κορυφαία Νοσοκομεία του Εξωτερικού και του Εσωτερικού, με Υποτροφίες, με δημοσιεύσεις, με συμμετοχές σε Συνέδρια, σε Σεμινάρια και με εκατοντάδες ιατρικές πράξεις (χειρουργεία) και είχαν την απαίτηση να εφαρμοσθεί ο Νόμος και να προσληφθεί αυτός, που έχει τα περισσότερα προσόντα, με Διαφάνεια και Αξιοκρατία, και όχι αυτός που θα είχε λιγότερα προσόντα.
Γιατί ως προς τα κριτήρια Εμπειρία, Επιστημονικό έργο, Εκπαιδευτικό έργο και Προϋπηρεσία καταστρατηγήθηκαν τα πάντα και δεν ελήφθη υπ’ όψη ούτε η εντοποιότητα και ούτε έγινε προφορική Συνέντευξη, όπως ορίζει η Δ.Υ. 13α/οικ./39832/1997 Υπουργική Απόφαση.
 Γιατί, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει δικό του ΚΡΑΤΟΣ και στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής δεν εφαρμόζονται ούτε οι νόμοι ούτε οι Υπουργικές Αποφάσεις. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά το Γ.Ν.Τρικάλων κατάντησε «Λεγεώνα των Ξένων». Δεν υπάρχουν γιατροί Τρικαλινοί με προσόντα να στελεχώσουν το δικό τους Νοσοκομείο; Πάντως το Γ.Ν.Τρικάλων δεν ανήκει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους κυρίους Παρθένη, Παπαγόρα και Κοκκίνη.
Γιατί απορρίφθηκαν γιατροί με Διδακτορικά και προσελήφθησαν γιατροί χωρίς Διδακτορικά. Παραμερίστηκαν γιατροί με Μαστερ στην «Γενική Χειρουργική», όπως ήταν η προκήρυξη, και προσελήφθη γιατρός με Μάστερ αλλά σ΄ άλλο τομέα.
Γιατί απαξιώθηκαν γιατροί που υπηρέτησαν σε Νοσοκομεία «Αριστείας» όπως είναι η Α’ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείο Αθηνών και το King’s College Hospital του Λονδίνου και προσελήφθη Γιατρός που υπηρέτησε σε περιφερειακό Νοσοκομείο της Αγγλίας. Αποκλείστηκε χειρουργός με 839 χειρουργεία και προσελήφθη άλλος με 332 χειρουργεία.
Γιατί δεν προσελήφθη γιατρός, με σχεδόν τέσσερα χρόνια εξειδίκευση στη Xειρουργική Eνδοκρινών Aδένων και στο Τραύμα στην Αγγλία, με εμπειρία στις Ενδοσκοπήσεις Ανωτέρου και Κατωτέρου Πεπτικού Συστήματος, που διετέλεσε εκπαιδευτής στο B.S.S. του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας και του Ελληνικού παραρτήματος, με εμπειρία σε προσομοιωτές με διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΕΚΠΑ και στο Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και που διετέλεσε εκπαιδευτής σε ταχύρρυθμα μαθήματα Εκπ/σης του ΕΚΑΒ Τρικάλων, για δύο εξάμηνα, που έφτασε μέχρι το Νέο Δελχί της Ινδίας για να αποκτήσει γνώσεις στην «Λαπαροσκοπική Χειρουργική», σ’ ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια κέντρα χειρουργικής, και προσελήφθη ιατρός που είχε δεκαπεντάμηνη (15) εξειδίκευση σε περιφερειακό Νοσοκομείο της Αγγλίας στην χειρουργική του «παχέος εντέρου».
Γιατί καρατομήθηκαν γιατροί, που πήραν Υποτροφία από την Ελλάδα, για να κάνουν εξειδίκευση στο Εξωτερικό και προτιμήθηκε γιατρός που δεν έτυχε τέτοιας τιμής. Αγνοήθηκαν γιατροί, που είναι δημότες του Δήμου Τρικκαίων (εντοποιότητα), που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έμειναν στα Τρίκαλα, για να προσληφθεί άλλος (Δ.Υ. 13α/οικ./39832/1997 ΦΕΚ 1088, άρθρο 3, παραγρ.4.εδ.5).
Κανένας δεν θα υποστηρίξει ότι ο προσληφθείς δεν είχε προσόντα. Αυτά, όμως, ήταν πολύ λιγότερα από όσα είχαν και άλλοι υποψήφιοι με Διδακτορική Διατριβή και με μεγάλη διδακτική εμπειρία. Αυτή είναι η Διαφάνεια και η Αξιοκρατία, για την οποία μιλούσε προεκλογικά ο κ.Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ιατρός του Γ.Ν.Τρικάλων; Τότε μιλούσε. Τώρα έπεσε «μούγκα στην στρούγκα».
Οι υποψήφιοι γιατροί και οι πολίτες των Τρικάλων δεν περιμένουν να ξαναβγεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου και να ξαναπεί πως «όλα έγιναν νόμιμα». Γι’ αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη πλέον, που θα αποδώσει και ευθύνες. Θέλουν, όμως, ΟΛΟΙ να δοθούν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά σημειώματα των τεσσάρων πρώτων γιατρών, της τελικής κατάταξης, για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια, γιατί, κύριοι του Συμβουλίου προσλήψεων – κρίσεων του Γ.Ν.Τρικάλων «η πιο πικρή αλήθεια είναι πιο γλυκιά από τον πιο γλυκό ψέμμα».
Δεν πρέπει να ξεχνούν και οι πέντε κριτές ότι και οι «κρίνοντες κρίνονται» και ότι «υπάρχει ένα δίκαιο μάτι που τα βλέπει όλα».
Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Πολιτευτής Τρικάλων