Τα βήματα για την ανάδειξη του Ασκληπιού από την πατρίδα του, παρουσίασε ο Δήμος Τρικκαίων στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων.

Ο φορέας, που ιδρύθηκε επισήμως το 2017 με συστατικό μέλος τον Δήμο Τρικκαίων, προωθεί τη συνεργασία όλων, όσοι εμπλέκονται με την  ίαση γενικότερα και σχετίζονται με τον Ασκληπιό.

Οι Δήμοι Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω μαζί με πανεπιστημιακούς από το ΕΚΠΑ και στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, προχωρούν με συντονισμένα βήματα στην ανάδειξη των «δρόμων της Ιασης», όπως είναι το συμπληρωματικό όνομα του φορέα.

Το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2018 στην Επίδαυρο  εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του Ασκληπιείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων.

Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ακης Αναστασίου και ο ειδ. συνεργάτης του Δήμου κ. Χ. Καλλιάρας. Ο Δήμος Τρικκαίων παρουσίασε το «Σχέδιο Ασκληπιός» που υλοποιεί ήδη, με τέσσερις παράλληλες δράσεις:
– ανάδειξη του Ασκληπιού και του έργου του
– προώθηση των φαρμακευτικών φυτών αι δημιουργία brand name
– δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο όρος Κόζιακας
– συνεργασία για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
Στη συνεδρίαση έγινε η συγκρότηση σε Σώμα του ΔΣ του Δικτύου. Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας Γκάτζιος, αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και γραμματέας ο Δήμαρχος Κω, κ. Γ. Κυρίτσης.
Επίσης συζητήθηκαν και ειδικότερα τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα, είτε για τη διεύρυνση του Δικτύου, είτε για ενεργότερη παρουσία, με πραγματοποίηση ημερίδας και πρόσθετες ενέργειες.
Στη συνεδρίαση παρέστη η τ. Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Κονιόρδου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος  και οι βουλευτές του νομού Αργολίδας.  Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις αρχές του 2019 στα Τρίκαλα.