Το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου σημειώνεται η πρώτη πανσέληνος του έτους, που, σύμφωνα με τους Αυτόχθονες Αμερικανούς, ονομάζεται "το φεγγάρι του λύκου", από τους λύκους που αλυχτούν. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτήν η ονομασία έχει αγγλοσαξονική προέλευση.

Σε κάποιους πολιτισμούς ονομάζεται Παλαιά Πανσέληνος, Παγωμένη Πανσέληνος, Χιονισμένη Πανσέληνος ή και "Moon after Yule".

"Yule" είναι ένα παραδοσιακό, τριήμερο χειμερινό φεστιβάλ με ρίζες στη βόρεια Ευρώπη του 10ου αιώνα, το οποίο διοργανωνόταν κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο. 

Ασχέτως από την προέλευση της ονομασίας "φεγγάρι του λύκου", οι λύκοι ουρλιάζουν για να επικοινωνήσουν όταν τους χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Είναι ένας τρόπος να πουν "εδώ είμαι" στην υπόλοιπη αγέλη ή και τρόπος να απειλήσουν ενδεχόμενο εισβολέα.

Στη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού οι λύκοι ουρλιάζουν απευθυνόμενοι μόνο στα μέλη της αγέλης τους. Όσο το καλοκαίρι προχωρεί στο τέλος και μπαίνουμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα οι λύκοι αλυχτούν προς γειτονικές αγέλες ή εχθρούς. Αν και το σύνηθες ουρλιαχτού ενός λύκου μπορεί να διαρκέσει από 3-7 δευτερόλεπτα, το ουρλιαχτό ολόκληρης αγέλης μπορεί να διαρκέσει έως και 120 δευτερόλεπτα και ακόμη περισσότερο την εποχή του ζευγαρώματος τον Φεβρουάριο. Άρα οι λύκοι είναι ιδιαίτερα θορυβώδεις τους πρώτους μήνες του έτους και μάλλον γι' αυτό έχουμε συνδυάσει τους λύκους που ουρλιάζουν με τον Ιανουάριο.

Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει κάποια ένδειξη για το αν οι φάσεις της σελήνης διαδραματίζουν κάποιον ρόλο στο ουρλιαχτό των λύκων αλλά αυτοί είναι νυχτερινά ζώα και πιο δραστήρια στη διάρκεια της νύχτας. Και πάντα ουρλιάζουν με κατεύθυνση στο φεγγάρι γιατί έτσι το ουρλιαχτό ακούγεται καλύτερα και πιο μακριά.

Πανσέληνος και Ζώδια

Αυτή η Πανσέληνος του Μοναχικού Λύκου μας καλεί να πλοηγηθούμε μέσα από τα πρωταρχικά μας ένστικτα επιβίωσης που μας υποστηρίζουν αυτό το διάστημα στο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους ανταπόκρισης στις προκλήσεις της ζωής.

Η Πανσέληνος στον Λέοντα αποτελεί μία γροθιά δυναμικής ενέργειας που απαιτεί αλλαγή, επιτακτική κίνηση αλλά και που μπορεί να προσφέρει σημαντικά ανοίγματα. 

Ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία στον Υδροχόο φωτίζοντας ένα νέο μονοπάτι και νέες δυνατότητες στο μελλοντικό μας όραμα που δημιουργείται τώρα. 

Η Σελήνη στον Λέοντα είναι γενναιόδωρη τολμηρή και χαρίζει αυτοπεποίθηση ειδικά όσον αφορά την εκτόνωση της προσωπικής ελεύθερης αυτοέκφρασης που εκδηλώνεται έντονα ως επιτακτική ανάγκη και επιθυμία αυτό το διάστημα. 

Αυτή η πανσέληνος στον Λέοντα σας ζητά να συνδεθείτε με την αίσθηση του αυθεντικού σας εαυτού ώστε να ισχυροποιήσετε την αυτοκυριαρχία σας για να διαχειριστείτε τις παγκόσμιες αλλαγές που ξεδιπλώνονται με τεράστια ταχύτητα.

Ο συνδυασμός της ενέργειας του Λέοντα και του Υδροχόου είναι το να ζούμε από την καρδιά, να ακούμε τη διαίσθησή μας, να είμαστε ανοιχτοί με τα συναισθήματά μας και να φροντίζουμε για το τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ζωή μας.

Αυτό σημαίνει ότι η πανσέληνος αυτή μας καλεί πάνω απ 'όλα να βρούμε τον πραγματικό μας αυθεντικό σκοπό, το εσωτερικό μας φως και να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φως για να λάμψει πάνω στην κοινωνία που ζούμε. Όλοι έχουμε κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό για να συμβάλουμε στον πλανήτη. Επειδή ο σκοπός μας δεν είναι αυτό που η υλιστική μας κοινωνία μας έχει οδηγήσει να πιστέψουμε. Είναι κάτι περισσότερο από μια δουλειά. Είναι κάτι περισσότερο από κάτι που κάνουμε για να κερδίσουμε χρήματα. Πρόκειται για το πάθος μας. Είναι το έργο που δεν κάνουμε γιατί πρέπει, αλλά επειδή μας τροφοδοτεί με έμπνευση και δημιουργική ενέργεια.

Αυτή είναι η εποχή που υπερβαίνουμε τα ερείπια του παρελθόντος μας σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο, θεραπεύουμε τις παλιές μας πληγές και μας ενθαρρύνει να γίνουμε ικανοί να εκφράσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας στον κόσμο. Φέρνει μια πλήρη μεταμόρφωση μέσα μας - και αυτό μπορεί να συμβεί σε σχέση με τον δημιουργικό μας εαυτό, ή θα μπορούσε να συμβεί με τον τρόπο της απελευθέρωσης των περιοριστικών μοτίβων συμπεριφοράς που αποτελούσαν τροχοπέδη έως τώρα στην ζωή μα

Πρόκειται για μια περίοδο προετοιμασίας για μια πιο φωτισμένη εποχή, μια εποχή αγάπης, ειρήνης και αρμονίας στη γη, μιας εποχής αλήθειας, ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης για όλους.

Έτσι μην φοβάστε να αφήσετε την εσωτερική σας δύναμη να εκδηλωθεί και τον εσωτερικό σας αυθεντικό εαυτό να ουρλιάξει ελεύθερα στο φεγγάρι!

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν λιγότερο από την Πανσέληνο 

Τα παρακάτω 3 ζώδια θα επηρεαστούν λιγότερο από την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου, που γίνεται στο ζώδιο του Λέοντα. 

Δίδυμος

Θα σιγοβράζει το δράμα στα παρασκήνια αυτής της Πανσελήνου αλλά θα είσαι πολύ απασχολημένη με τη σπίθα της κοινωνικής σου ζωής για να το προσέξεις. Θα φωτίσει για σένα τον τομέα της επικοινωνίας και θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου μέσα στο χάος των φλύαρων συζητήσεων, των δημιουργικών ιδεών και των επαγγελματικών projects. Είναι καλή στιγμή να συνδεθείς με τον κόσμο γύρω σου και ειδικότερα μια καλή συγκυρία για να πεις τη γνώμη σου. Εκμεταλλεύσου αυτή τη διαφωτιστική και δημιουργική στιγμή εγκεφαλικής διαύγειας πριν τον ανάδρομο Ερμή και εκφράσου.

Παρθένος

Αυτή η Πανσέληνος έχει πιθανότητες να σε διεγείρει εγκεφαλικά και δημιουργικά -αρκεί να δίνεις στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να φορτίσει τις μπαταρίες του. Το να είσαι παραγωγική είναι το στοιχείο σου αλλά δεν βρίσκουμε χαρά στις προσωπικές μας ζωές αν δεν ξοδεύουμε χρόνο για να φροντίσουμε και το πνεύμα μας. Άσε αυτή την Πανσέληνο να είναι μια δικαιολογία για να καθαρίσεις το πρόγραμμά σου, να κοιμηθείς καλά και να οδηγήσεις τη φαντασία σου έτσι ώστε να ξεφύγεις από το δράμα του φαινομένου. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να δώσεις βάση στις ονειροπολήσεις σου και όχι στη λίστα με τις υποχρεώσεις. Οι ευθύνες θα είναι εκεί και αύριο αλλά τα όνειρά σου αξίζουν λίγη προσοχή σήμερα.

Τοξότης

Το πλανητικό δράμα δεν ταιριάζει με τον ενθουσιασμό που θα νιώσεις στον οίκο της ανάπτυξης και της εξάπλωσης. Είσαι πιο περιπετειώδες από όλα τα ζώδια και η Πανσέληνος θα ρίξει κάθε εμπόδιο που σε κρατά από το να χαρείς νέα ταξίδια. Έχεις επικεντρωθεί ασυνήθιστα σε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής (κάτι που είναι εξαντλητικό για τον προχωρημένο τρόπο σκέψης σου) αλλά η Σελήνη θα ενώσει τα κομμάτια για να σχηματιστεί ολόκληρη η εικόνα. Το όριό σου είναι ο ουρανός οπότε γίνε δημιουργική για να έρθει η μαγεία της Πανσελήνου.