Απόψε το βράδυ θα κοιτάξουμε όλοι τον ουρανό για να απολαύσουμε την Πανσέληνο της Φράουλας. Σύμφωνα με την NASA, το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουνίου πήρε το όνομα του από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική. Υπάρχει επίσης και ένα παλιό ευρωπαϊκό όνομα, το Πανσέληνος του Μελιού, επειδή κατά τον μήνα Ιούνιο το μέλι είναι ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες, ενώ το όνομα Πανσέληνος των Ρόδων προκύπτει από το απαλό κόκκινο χρώμα που παίρνει η Σελήνη κατά την διάρκεια του φαινομένου. 

Ταυτόχρονα θα συμβεί και ένα ακόμη φαινόμενο, αυτό της έκλειψης παρασκιάς Σελήνης κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά αλλά όχι τελείως, όπως στην κανονική έκλειψη. Το φαινόμενο -εφόσον ο καιρός το επιτρέψει- θα είναι ορατό και από την Ελλάδα. Η έκλειψη θα διαρκέσει συνολικά τρεις ώρες και 18 λεπτά. 

Αυτή είναι η δεύτερη φετινή έκλειψη, καθώς είχε προηγηθεί στις 10 Ιανουαρίου, επίσης, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης. Θα ακολουθήσουν εντός του 2020 μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 21 Ιουνίου, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 5 Ιουλίου, μία τέταρτη έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 30 Νοεμβρίου και, τέλος, μία ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου.

Όσο για την επιρροή των συγκεκριμένων φαινομένων στην ζωή μας, σύμφωνα με την αστρολογία δεν είναι καθόλου θετική, αφού θα προκαλέσει εντάσεις, συγκρούσεις, χωρισμούς, ασυνεννοησία… γενικότερα κανένα από τα δώδεκα ζώδια δεν θα είναι στα καλά του!