Συνάντηση πραγματοποιήθηκεχθες, 3 Μαΐου, μεταξύ των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, η υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαληςκαι ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης. Επίσης από την πλευρά των παραγωγώνπαρόντες ήταν ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Τσικρίκας, και οι κύριοι Μαρακές Μίμης και Ζάντζας Κώστας. Επιπλέον στη συνάντηση βρισκόταν αντιπροσωπεία από την ηγεσία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα του κλάδου των τευτλοπαραγωγών και της παραγωγής ζάχαρης.Η ζάχαρη είναι από τα αγαθά που η χώρα μας παράγει σε τέτοιο βαθμό που καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση και δίνει τη δυνατότηταγια εξαγωγές. Επιπλέον συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης μέσα από το ΠΑΑ και το ΕΣΠΑ και προτάσεις για τη μείωση του κόστους τυποποίησης και μεταφοράς. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας αναφέρθηκε ότι το σχέδιο τηςκυβέρνησης περιλαμβάνει μία ευρύτερη προσπάθεια να ξαναστηθεί και να ενισχυθεί η παραγωγική διαδικασία με στόχο να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό συμπεριλαμβάνει την βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να μειωθούν τα κόστη παραγωγής και να βελτιωθεί η παραγωγική αλυσίδα.
Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, που υποβαθμίστηκε από την οικονομική κρίση και τις σκανδαλώδεις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων,είναι το στοίχημα για τη σημερινή κυβέρνηση και η μόνη εγγύηση ότι θα υπερβούμε την κρίση και την επιτροπεία.