Την Παρασκευή 6 Απριλίου οι New York Knicks, η ομάδα μπάσκετ της Νέας Υόρκης, τίμησε τον Thomas Verveniotis, έναν Ελληνοαμερικανό μαθητή γυμνασίου, με το βραβείο Dave DeBusschere.

 Ο Θανασάκης (για τους Έλληνες), μαζί με έναν συμμαθητή του τιμήθηκαν επειδή αρίστευσαν στην τάξη, στο μπασκετικό παρκέ, αλλά και στην τοπική κοινότητα, ενσαρκώνοντας τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε στη ζωή του ο θρύλος των Knicks Dave DeBusschere. 

Η βράβευση έγινε στον αγώνα των Knicks με τους Miami Heat, όπου το βραβείο του απονεμήθηκε από τον γιο του Dave DeBusschere. 

Επιπλέον οι Knicks θα προχωρήσουν σε δωρεά νέου μπασκετικού εξοπλισμού στις ομάδες των δύο μαθητών και θα διοργανώσουν basketball development clinics.

Ο πολυτάλαντος Thomas Verveniotis συμβολίζει το τι σημαίνει να είσαι αριστούχος αθλητής και ηγέτης μεταξύ των συνομιλήκων σου. 

Μαθητής της 6ης τάξης, έλαβε το 2017 το προεδρικό βραβείο για την εκπαιδευτική αριστεία, είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Holy Cross Greek Church, της ομάδας baseball και ποδοσφαίρου του 68th Precinct Youth Council, γράφει στη σχολική εφημερίδα του McKinley και είναι μέλος του προγράμματος Virtual Enterprise το οποίο διδάσκει στους μαθητές σημαντικές επιχειρησιακές δεξιότητες. 

Ο Thomas είναι μέλος των προσκόπων Troop 715 και εθελοντής στο Holy Cross  Brookyln Outreach Center το οποίο εξυπηρετεί ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

O Thomas, λένε στο σχολείο του, είναι ένας συμπαίκτης που ενθαρρύνει, είναι αφοσιωμένος στην κοινότητα και στο γήπεδο, ενώ παράλληλα παραμένει συγκεντρωμένος στο σχολείο.

Είναι γιος του Στήβεν Βερβενιώτη και της Έλενας Κορδαλή- Βερβενιώτη, καθώς και εγγονός (από την πλευρά της μητέρας) του Γιώργου Κορδαλή, διακεκριμένου Τρικαλινού μετανάστη στη Νέα Υόρκη, ο οποίος κάθε καλοκαίρι μαζί με την σύζυγό του Άννα επιστρέφουν για ένα τρίμηνο στη γενέτειρά του το Βαθύρευμα Τρικάλων

Εύγε και από μας.

Στην πρώτη φωτογραφία ο μικρός Θανάσης (Thomas) Βερβενιώτης με τον πατέρα του Στήβεν, την μητέρα του Έλενα και τον John Wallace παλιό παίκτη των New York Knicks που έπαιξε και στην Ελλάδα. Στην τελευταία φωτογραφία το Ελληνόπουλο με την αδερφή του Άννα.

Κ.Τ.