Το μυθοστόρημα «Ουρανόεσσα» είναι μια σκοτεινή ιστορία που έγραψε πριν ένα χρόνο ο Τρικαλινός ηθοποιός Κώστας Κρομμμύδας, ο οποίος από το 2012, που ακολουθεί παράλληλα και το επάγγελμα του συγγραφέα έχει γράψει ακόμα πέντε βιβλία.

Το βιβλίο του πριν λίγες μέρες αναδείχθηκε στα βραβεία των Public το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς και ο Τρικαλινός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τη Μαριάνθη Κουνιά, μιλώντας για την επιτυχία του.

Τι πραγματεύεται το βιβλίο σας;

Πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης και πάθους, με μια γυναίκα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα;

Πάντα ήθελα να γράψω μια πιο σκοτεινή ιστορία σε σχέση με τα προηγούμενα μου βιβλία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση μου να αφηγηθώ την ιστορία μέσα από τα μάτια της Φωτεινής σε πρώτο ενικό ως γυναίκα.

Από πού αντλήσατε την έμπνευση σας για να το γράψετε;

Από την αδερφή μου τη Φωτεινή την οποία δυστυχώς δεν γνώρισα ποτέ καθώς σκοτώθηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Ουσιαστικά, στο βιβλίο της έδωσα μια ευκαιρία να ζήσει και να μεγαλώσει αναπτύσσοντας μια πιθανή εξέλιξη που θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της. Είμαι λάτρης των δυνατών ιστοριών που τις χαρακτηρίζουν οι ανατροπές και η απρόβλεπτη εξέλιξη και πάντα ήθελα να γράψω κάτι σχετικό.

Ποιο είναι για εσάς το πιο ιδιαίτερο κομμάτι της ιστορίας του βιβλίου σας;

Η Φωτεινή. Η σκέψη της τα συναισθήματα της. Και όλα αυτά που προκύπτουν με αφορμή τη μεγάλη καταιγίδα που ξεσπά.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του;

Κυρίως αυτή της πρωτοπρόσωπης αφήγησης. Ήταν αρκετά δύσκολο να αισθάνομαι σαν γυναίκα και να μεταφέρω ότι νιώθω, στην πλοκή. Μπορώ να πω όμως πως αυτό το βιβλίο το χάρηκα περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα.

Είστε ένας επιτυχημένος ηθοποιός. Τι σας ώθησε να γίνετε και συγγραφέας;

Δεν ξέρω να σας απαντήσω ειλικρινά. Γράφοντας δεν ξεχνάω ποτέ τον ηθοποιό και παίζοντας πλέον σκέφτομαι πως θα μπορούσα να γράψω για κάτι από αυτά που υποδύομαι. Αυτά τα δύο είναι πολύ κοντά και στην δικιά μου περίπτωση νιώθω πως το ένα βοηθά το άλλο.

Πριν λίγες μέρες με την «Ουρανόεσσα» κατακτήσατε το βραβείο Ήρωας/ Ηρωίδα – Έμπνευση του Public. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το βραβείο;

Σημάνει πολλά. Το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμό αναγνωστών ανέδειξε το βιβλίο μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα οκτώ χρόνια πριν. Από την άλλη ένα βραβείο μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα αν δεν υπάρξει συνέχεια.