Στα βαθιά βούτηξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και δεν δείχνει να φοβάται καθώς η μια ευρωπαϊκή διάκριση μετά την άλλη έρχεται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Μετά την ανάδειξή της σε «Επιχειρηματική Περιφέρεια για το 2019» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση του βυθού των νησιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή των υποβρύχιων μουσείων και των καταδυτικών πάρκων θέτοντας ισχυρές βάσεις στην αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας του στην ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού.
Άλλωστε και ο ίδιος δηλώνει... fun της συγκεκριμένης δραστηριότητας ενώ δεν χάνει ευκαιρία όποτε του δίνεται η δυνατότητα να εξερευνά τους βυθούς των θαλασσών της περιφέρειας του.

Έτσι κατα τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του στα νησιά των Βόρειων Σποράδων... βούτηξε (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) στο βυθό όπου βρίσκεται το ναυάγιο της Περιστέρας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι εκτός των άλλων επικεφαλής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τα καταδυτικά ενώ συμμετέχει στο διαγωνισμό μαζί με άλλα έξι προγράμματα Interreg Talks: 6 projects, 1 Slam, ο οποίος διοργανώνεται από το INTERACT και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.

parapolitika.gr