Σε μια ηλιόλουστη ημέρα πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή παρέλαση της μαθητιώσας σας νεολαίας και των ενόπλων δυνάμεων στα Τρίικαλα για την 25η Μαρτίου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην εξέδρα των επισήμων σύμπασα η κοινότητα των αιρετών εκπροσώπων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης.

Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γιορτάζουμε και φέτος με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, τον ξεσηκωμό του επί τεσσάρων αιώνων υπόδουλου έθνους που οδήγησε στην απελευθέρωση και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ήταν εκείνη η συγκυρία που οι σκλαβωμένοι Έλληνες έβαλαν πίσω από το εμείς το εγώ τους και όλοι μαζί, σαν μία γροθιά σύνθλιψαν τον πανίσχυρο κατακτητή, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Το μήνυμα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ καθώς και σήμερα, υπό διαφορετικές συνθήκες, καλούμαστε ως έθνος να υπερβούμε κάθε διαφορά που μας χωρίζει και να δούμε τη μεγάλη εικόνα, που δεν είναι άλλη από την επιστροφή στην κανονικότητα, σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ακριβώς το 1821 αποτέλεσε σημείο εκκίνησης για την αναγέννηση του Ελληνικού κράτους, έτσι και σήμερα, οφείλουμε μέσα από ομοθυμία, ομόνοια και εθνική συνεννόηση, να προχωρήσουμε μαζί, ώστε να καταγραφεί ιστορικά το 2019 ως το έτος ορόσημο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι σήμερα είναι διπλή γιορτή, είναι η μεγάλη ημέρα για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες.».

X.Ψ.