Τραγικό θάνατο βρήκε ο 42χρονος Γιάννης Τριάντος, με καταγωγή από την Μουριά Τρικάλων, όταν μαζί με την 38χρονη σύζυγό του Καλλιόπη Χαρτοφίλη δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το σπίτι στο οποίο διέμεναν στο χωριό Αμφιθέα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να εισέλθουν στο εσωτερικό του και να τους βρούν νεκρούς από πνιγμό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thetoc.gr, όπως ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία, δεν πρόλαβαν και δεν είχαν προσπαθήσει καν να διαφύγουν. Το σπίτι είχε κάγκελα και πόρτες ασφαλείας οι οποίες εμπόδισαν την έξοδό τους.

Το ζευγάρι είχε ενοικιάσει το σπίτι για τις καλοκαιρινές του διακοπές σε ένα σημείο που δεν έπιανε καν το κινητό τηλέφωνο. Δυστυχώς, το εξοχικό σπίτι βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το ποτάμι το οποίο υπερχείλισε με την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε τη νύχτα του Σαββάτου.

Τα νερά του ποταμού που έφτασαν τα τρια μέτρα, έπνιξαν στην κυριολεξία το σπίτι και εισέβαλλαν ορμητικά μέσα από κουφώματα και παράθυρα που έσπασε η ορμή τους.

Οι άτυχοι παραθεριστές οι οποίοι έμεναν στο υπερυψωμένο ισόγειο επίπεδο του σπιτιού δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Εξαιτίας της περιοχής στην οποία βρισκόταν το σπίτι και καθώς ήξεραν οι συγγενείς τους ότι δεν πιάνει το κινητό τηλέφωνο άργησαν να τους δηλώσουν ως αγνοούμενους.

Οι συγγενείς που έφτασαν στο σημείο χθες το απόγευμα, όταν κατάφεραν να περάσουν μέσα από τόνους λάσπης και νερό, είδαν έξω από το σπίτι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του άτυχου ζευγαριού και κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τραγική φιγούρα σε όλη την εξέλιξη της υπόθεσης, η τραγική μητέρα της 37χρονης που έφτασε στο σημείο και παρακολούθησε τη δραματική ανάσυρση των σωρών από πυροσβέστες και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο μόλις ειδοποιήθηκαν ότι το ζευγάρι αγνοείται.

Το ζευγάρι που είχε παντρευτεί έναν χρόνο πριν διατηρούσε στην Καλλιθέα δικό του κομμωτήριο.