Έντονα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές της Ελλάδας κυρίως την Δευτέρα, ωστόσο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από την Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

Το επόμενο διήμερο τοπικά έντονα φαινόμενα αλλά από την Τρίτη οι βροχές θα σταματήσουν.

Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή με τάση περαιτέρω ανόδου.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη με τάση εξασθένησης.

Ο καιρός της νέας εβδομάδας με την έλευση του Φεβρουαρίου 

Με την εξασθένιση των φαινομένων από την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις προγνώσεις μέχρι και την Πέμπτη να δείχνουν καιρικές συνθήκες που ταιριάζουν σε έναν ήπιο χειμώνα και πολύ περισσότερο σε μια πρώιμη άνοιξη. 

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού της νέας εβδομάδας, ενώ η θερμοκρασία σχεδόν σε καθημερινή βάση θα ανεβαίνει, για να φτάσει έως τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Η μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου δείχνει ότι μέχρι το πέρας του ο καιρός θα κυλήσει χωρίς βροχές και με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Προς το τέλος του δεκαημέρου υπάρχει η τάση αλλαγής του καιρού για να έχουμε και πάλι φαινόμενα και κυρίως πτώση της θερμοκρασίας, που θα μας κακοφανεί αφού θα έχουμε συνηθίσει στις υψηλότερες τιμές.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες εκείνες θα είναι οι φυσιολογικές για την εποχή και τον μήνα που διανύουμε, αφού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην βόρεια Ελλάδα, θα καταγραφούν θερμοκρασίες ακόμη και κατά 10 βαθμούς πάνω από την κανονική τιμή, όπως αποτυπώνεται στο παραπάνω video. 

Τα συνεπή και αξιόπιστα μερομήνια! 

Αν και πρόκειται για τον πιο εμπειρικό τρόπο, στον οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος επιστημονικής γνώσης και μεθόδου, τα παραδοσιακά μερομήνια μέχρι στιγμής αποδεικνύουν την αξιοπιστία τους!

Ανατρέχοντας κανείς σε αυτά, θα δει πως για τον μήνα Φεβρουάριο οι προβλέψεις τους ανταποκρίνονται στην παραγματικότητα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: 

Φεβρουάριος

Ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη.

Όπως και να ΄χει, το σημαντικό είναι πως ο καιρός αλλάζει μόνο προς το καλύτερο και όπως υποστηρίζει και η επιστήμη οι καλές καιρικές συνθήκες με τον λαμπερό ήλιο και τις ιδανικές θερμοκρασίες κάνουν καλό στην ψυχολογία του ανθρώπου, κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη. 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από news247.gr