Τα μέτρα που θα ισχύουν στη διάρκεια των εορτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, αυτά είναι:

1) Διατήρηση αναστολής λειτουργίας λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα. Κατ' εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για παραλαβή προϊόντων (click away).

2) Ανοίγουν τα κομμωτήρια, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από 07:00-21:00, αποκλειστικά με ραντεβού, για αποφυγή συγχρωτισμού, και τήρηση των υεγιονομικών μέτρων.,

3) Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και ανώτατο όριο πελατών τα 4 άτομα για καταστήματα 100 τ.μ. ή το ένα άτομο ανά 15μ. για καταστήματα άνω των 10 τ.μ.

4) Ανοιχτές μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων θα είναι οι εκκλησίες, με όριο έως 9 ατόμων ή έως 25 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων έχουν οι μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

5) Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από 22:00-05:00 έως τις 7 Ιανουαρίου.

6) Παραμένει η αποστολή sms στο 13033 για κάθε μετακίνηση. Ειδικά για τις μετακινήσεις προς καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, το sms θα πρέπει να αποστέλλεται στον αριθμό 2.

7) Παραμένει η υποχρέωση προληπτικής καραντίνας των εισερχομένων στην Ελλάδα από 18/12-07/1, με τη διαφορά ότι από δεκαήμερη, γίνεται τριμερη.

naftemporiki.gr