Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε τρεις δραπέτες της μεγάλης απόδρασης των «11» από τις φυλακές Τρικάλων τον Μάρτιο του 2013. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας τους έκρινε ένοχους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (κύρια κατηγορία) αλλά και για άλλες πράξεις όπως στάση κρατουμένων, συμμορία, τιμωρώντας τούς δύο με 78 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες φυλάκιση και άλλον έναν με συνολική ποινή 78 χρόνια κάθειρξη και δέκα μήνες φυλάκιση. 

Οι τρεις άνδρες, για τους οποίους τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά στο Δικαστικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους τόνισαν πως οι ίδιοι πήγαν να εκμεταλλευτούν όλο αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε στις φυλακές από την απόδραση των υπολοίπων με στόχο να αποδράσουν κι εκείνοι.

Εκείνη τη νύχτα κατάφεραν τελικά να διαφύγουν τη σύλληψη 8 κρατούμενοι, κάποιοι μάλιστα ενέχονται σε δύο δολοφονίες λίγες μέρες αργότερα (Κόρινθος, Λιβαδιά). Από τους 8 δύο σκοτώθηκαν σε ένοπλες συμπλοκές με την Ελληνική Αστυνομία (Αιτωλοακαρνανία, Σούλι), ενώ οι υπόλοιποι ξέφυγαν και ακόμα αναζητούνται.

Κ.Γ.