Ένας αστυνομικός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από πέρυσι, καταδικάστηκε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, καθώς εμπλεκόταν μαζί με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση με ηρωίνη. Ο 38χρονος, με καταγωγή από χωριό του νομού Τρικάλων, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων συνελήφθη πριν από ένα χρόνο, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας για αδικήματα περί ναρκωτικών και όπλων. Μάλιστα ο υπαρχιφύλακας ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. στο οποίο (επέβαιναν και οι άλλοι δύο) διενεργήθηκε έλεγχος και κατασχέθηκαν 113,3 γραμμάρια ηρωίνης, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ και ένα κυνηγετικό μαχαίρι.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής, για την πράξη της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από κοινού και της οπλοκατοχής. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών ενώ κρίθηκε αθώος για την πράξη της αγοράς ναρκωτικών ουσιών από κοινού, που φέρεται ότι τελέσθηκε απ' αυτόν στο Ζεφύρι Αττικής πριν από ένα χρόνο.

* Ο δεύτερος των κατηγορουμένων επίσης Τρικαλινός ηλικίας 55 ετών κρίθηκε ένοχος, επίσης ως τοξικομανής, για αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από κοινού που έγιναν στο σημείο σύλληψης, στο Ζεφύρι και στα Τρίκαλα αντίστοιχα. Ο 57χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών ενώ κηρύχθηκε αθώος για την πράξη της οπλοκατοχής από κοινού.

* Ο τρίτος εξ αυτών, από χωριό του νομού Τρικάλων, ηλικίας 42 ετών κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής, για τις πράξεις της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από κοινού, που τελέστηκαν στα ίδια σημεία με τον προηγούμενο κατηγορούμενο. Γι’ αυτό τον λόγο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών ενώ κρίθηκε αθώος για την πράξη της οπλοκατοχής από κοινού.

Και οι τρεις άνδρες ήταν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων αλλά άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους αφαιρέθηκε και ο προσωρινός χρόνος κράτησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ (εφ. Ελευθερία)