Μέχρι και την Τετάρτη θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα. Από την Πέμπτη θα έχουμε μεταβολή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Δευτέρα

Καλός καιρός σ’ όλη τη χώρα, ηλιοφάνεια με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 11 έως 31, στη δυτική και νότια από 15 έως 32 και στις νησιωτικές περιοχές από 18 έως 30 βαθμούς.

Τρίτη και Τετάρτη

Καλός καιρός, αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, με λίγη συννεφιά το απόγευμα στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα με πιθανές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, στα πελάγη 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Πέμπτη και Παρασκευή

Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι της Πέμπτης, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες ισχυρές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, φαινόμενα που την Παρασκευή θα επεκταθούν σ’ όλη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Σάββατο και Κυριακή

Άστατος καιρός, αυξημένη συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη νότια και ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην περιοχή του Αιγαίου, με σταδιακή βελτίωση στη δυτική και βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

makthes.gr