Σαββατοκύριακο "ιστορικής κακοκαιρίας" προβλέπει το Σαββατοκύριακο για την περιοχή της Θεσσαλίας ο γνωστός μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος.

Μιλώντας στο iefimerida.gr είπε συγκεκριμένα: «βορειότερα από την Αττική, προς Βοιωτία Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Μακεδονία-Θράκη θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Ειδικά στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά αλλά και στην Εύβοια νομίζω θα βιώσουν οι κάτοικοι ιστορικές χιονοπτώσεις».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει: «Οσο περνάνε οι ώρες και φτάνοντας προς το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι θα είναι μία δύσκολη κατάσταση με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με έντονες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9 με 10 αλλά και 11 μποφόρ» λέει ο Γ. Καλλιάνος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι από το Σάββατο το απόγευμα και στη συνέχεια οι νοτιότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα ο καιρός θα καταστεί καθαρά χειμωνιάτικος.

Στην Αττική την Κυριακή για παράδειγμα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5 βαθμούς στο κέντρο της πόλης, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πτώση έως και 12 βαθμών μέσα σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών. Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 1 με 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν, και εκεί θα έχουμε μία πτώση κατά 12 με 13 μονάδες. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα με κάποιες μικρές αποκλίσεις. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 3 με 4 βαθμούς και βεβαίως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές να είναι κολλημένες στους 0 βαθμούς Κελσίου».

Λ.Ε.