Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτή την βδομάδα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα σημειωθούν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν..

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Πέμπτη στα βορειοδυτικά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν και θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα δυτικά, οπότε τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Τέλος το Σάββατο στα βόρεια αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Με πληροφορίες από star.gr