Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά δεν θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, μέχρι τα τέλη του έτους, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας από το βήμα του 2ου Thessaloniki Ηelexpo forum.

Για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

H επιδότηση θα αφορά όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξάρτητα από τον πάροχο που προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια χαμηλής τάσης, δηλαδή νοικοκυριά και εμπορικά καταστήματα.

Το μέτρο, σε πρώτη φάση, θα ισχύσει για τους λογαριασμούς Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι ανατιμήσεις στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος συνεχίζονται.

Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ, με πόρους από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που θα διατεθούν στο λεγόμενο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

ertnews.gr