Κάλεσμα στους πολίτες για εγρήγορση απέναντι στον κορωνοϊό χωρίς νέα μέτρα σε όλη τη χώρα, αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, απηύθυνε στο νέο τηλεοπτικό μήνυμά του-διάγγελμα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα».

«Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Αλλά και έτσι το αισθάνομαι. Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορωνοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα, όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Για να συγκρατηθεί η πανδημία, κράτος και πολίτες πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά, συνέχισε, κάνοντας λόγο για επτά δύσκολους μήνες, στους οποίους η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα πολλά μέτωπα: εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. «Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη» τόνισε ο πρωθυπουργός, που συμπλήρωσε:

«Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Όμως, για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας, πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον» υπογράμμισε.

naftemporiki.gr