Παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί, οι πρώτοι πέντε ιδιώτες γιατροί εκ των οποίων οι τέσσερις υπέγραψαν σύμβαση με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς είχαμε την αποχώρηση μιας ιατρού που είναι εγκυμονούσα.

Πρόκειται για δυο πνευμονολόγους και τρεις παθολόγους, τους οποίους υποδέχθηκε ο διοικητής του ΓΝΛ, Γρηγόρης Βλαχάκης, παρουσία του διευθυντή της ΜΕΘ, Απόστολου Κομνού και του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Κώστα Καρακούση.

Τέσσερις είναι οι ιδιώτες γιατροί που επιτάσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, δυο πνευμονολόγοι και δυο παθολόγοι οι οποίοι έλαβαν χθες φύλλα πορείας, προκειμένου να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Με τρεις ιδιώτες γιατρούς ενισχύεται και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ένας πνευμονολόγος, ένας παθολόγος και ένας γενικός ιατρός, αναμένεται να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της πίεσης που δέχεται το νοσοκομείο ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες όπου κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής που η έδρα τους βρίσκεται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας.

ertnews.gr