Η Περιφερειακή Διευθύντρια  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου και το προσωπικό της Διεύθυνσης συγχαίρουν όλες τις ομάδες της Περιφέρειας μας, για τη συμμετοχή αλλά και τις διακρίσεις τους στην  11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 25-27/11/ 2016 στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.
Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής αποτελεί μια παγκόσμια εκδήλωση για την Επιστήμη την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν 4 ομάδες οι οποίες και διακρίθηκαν στις κατηγορίες που αγωνίσθηκαν.
Οι ομάδες που έλαβαν μέρος είναι:
Η «Blue Diamond» του 13ου Γ/σίου Λάρισας  αποτελούμενη από τους μαθητές Τσιάμαλο Αναστάσιο και Μπρούζα Ανδρέα, κατέλαβε την 13η θέση.
Η «Robot Director» του 13ου Γ/σίου Λάρισας, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ομήρου Ανδριανή και Καλογήρου Ευτυχία, προκρίθηκε στις 64 καλύτερες ομάδες. Προπονήτρια και των δύο των ομάδων ήταν η εκπαιδευτικός Κουτσίκου  Πολυξένη.
Η «Los messAngelles Stars» –TEΙ, στην κατηγορία Football, αποτελούμενη από τους μαθητές Αθανάσιο Μαρκούλη (Γ/σιο Φαλάνης), Παντελή Πετρίτση (9ο Γ/σιο Λάρισας) και Κουτσιώρα Αναστάσιο (8ο ΓΕΛ Λάρισας) κατέκτησε την 12η θέση.
Η «BEST», του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων διαγωνίσθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά  στην κατηγορία Open Λυκείου και αποτελούμενη από τους Γκούμε Λαυρέντη,   Ζιούτο Κωνσταντίνο και Καλαντζή Σωτήρη, κατέκτησε την 8η θέση.
Προπονήτρια της ομάδας ήταν η εκπαιδευτικός Καραγιώργου Ελευθερία.
Θερμά  συγχαρητήρια  στους μαθητές, οι οποίοι απέδειξαν πως η συνεργασία και  το ομαδικό πνεύμα  αλλά και η ισχυρή θέληση, επιμονή και  μεθοδική δουλειά σε συνδυασμό με το ταλέντο  αποτελούν στοιχεία που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.
Συγχαίρουμε επίσης  και τους εκπαιδευτικούς που με την εθελοντική και εκτός ωραρίου ανιδιοτελή εργασία τους καθοδήγησαν   τα παιδιά. Συγχαρητήρια αξίζουν και  στους γονείς οι οποίοι στήριξαν με έναν τρόπο μοναδικό παιδιά και εκπαιδευτικούς για επίτευξη του έργου τους.
Ας ελπίσουμε πως η επιτυχής αυτή προσπάθεια  θα λειτουργήσει ως κίνητρο  και θα παρακινήσει και  άλλους μαθητές γιατί η επίτευξη και κατάκτηση ενός στόχου  αποτελεί ηθική ανταμοιβή  και γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για μια ακόμα πιο δυναμική παρουσία στη μαθητική κοινότητα.