Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρήστου Καλομπάτσιου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα, στην στοά της οδού Μανωλάκη 9-11.

Ο κ. Καλομπάτσιος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 117.000 ευρώ.

Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με 468.000 ευρώ τη λειτουργία τεσσάρων Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Λάρισα, Βόλο Τρίκαλα και Καρδίτσα, από τα οποία ωφελούνται 2. 127 άνθρωποι.

Μαζί με τα Κοινωνικά Φαρμακεία, ο προϋπολογισμός στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι ωφελούμενοι τους 3.000 ανθρώπους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει συνολικά 71 κοινωνικές δομές που δημιουργούν 287 νέες θέσεις εργασίας ενώ από τις δομές αυτές ωφελούνται 73.000 άνθρωποι σε όλη τη Θεσσαλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας αναφέρθηκε στη συμφωνία του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με  την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σε πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα, για συνέχιση της λειτουργίας όλων των  Κοινωνικών Δομών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, μέχρι και το τέλος του 2023.

Για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, ο κ. Καλομπάτσιος σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στηρίζει την κοινωνική συνοχή και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διεκδικεί  προγράμματα ανοιχτά σε όλους  και αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται με σεβασμό  και ενδιαφέρον δίπλα στον άνθρωπο».