Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΠΕΔΘ και των Προέδρων των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΔΘ όπου εκτός του Προέδρου κ. Κωτσού παρόντες ήταν ο κ. Ν. Ευαγγέλου Πρόεδρος Θεματικής Επιτροπής “Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας” της ΠΕΔΘ και Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δ. Αδάμ και ο κ. Δ. Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Β. Γιαγιάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ Ηλ. Αντωνίου. Δεν παρευρέθη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Αρ. Μπασδάνης για προσωπικούς λόγους.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ κ. Κωτσός ενημέρωσε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων ότι ο λόγος που πήρε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης είναι ο συντονισμός συγκεκριμένων ενεργειών και η δημιουργία κοινού τόπου προκειμένου να εξειδικευτούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες οι κατάλληλες ενέργειες που θα στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και να αναδείξουν την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικά είπε ότι το επόμενο και απαραίτητο βήμα είναι η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρόντες Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου και ο κ. Παπαλέξης. Όλοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔΘ που συντόνισε την συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας και συμφώνησαν ότι στην εποχή της κρίσης όλες οι ενέργειες που στοχεύουν στην ανάπτυξη πρέπει να είναι στοχευμένες και να είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συνεργασιών.
Μετά από εποικοδομητικό διάλογο προγραμματίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες:
1.    Άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό προκειμένου να του κοινοποιηθούν τα συμπεράσματα της συνάντησης.
2.    Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιμελητηρίων για την έκδοση ενός «πολυοδηγού» στον οποίο θα περιγράφονται τα προϊόντα της Περιφέρειας, θα καταγράφεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Θεσσαλία, θα προβάλλει τον τουρισμό, θα δίνει πληροφορίες κ.τ.λ.
3.    Προγραμματισμός τεσσάρων συναντήσεων στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας όπου θα συμμετέχουν οι Δήμοι και οι Εμπορικοί Σύλλογοι.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση και τόνισε ότι ο προσδιορισμός των τριών πρώτων δράσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μια πολύ καλή βάση για τις επόμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Θεσσαλία.