Ακόμα και να το επιθυμούσαν, δύσκολα περνούν απαρατήρητοι ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Ευθύμη Ρεντζια. Οι δυο παλιές δόξες του Ελληνικού μπάσκετ ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης στα Τρίκαλα και σήμερα πρόκειται να επισκεφτούν τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη. 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα που δίνει ο Φασούλας για την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με συνυποψήφιο και βασικό συνεργάτη τον δικό μας Ευθύμη Ρεντζιά, πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας.

Η παρέα των υποψηφίων παραγόντων (μαζί και οι συνεργάτες τους Κώστας Νικάκης και Κώστας Κώτσης) έφτασε τα μεσάνυχτα στην ταβέρνα το “Χάνι” (φωτό) ύστερα από ένα κοπιαστικό σαφάρι επαφών με σωματεία και τοπικές αρχές σε Χαλκίδα και Βόλο.

Στους συνδαιτημόνες προστέθηκαν, αργότερα, ο Τρικαλινός γιατρός και επίσης αθλητικός παράγων Κώστας Παρδάλης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαγεωργόπουλος.

Αντίπαλος του Παναγιώτη Φασούλα στις εκλογές της ΕΟΚ είναι ο πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών Βαγγέλης Λιόλιος, με την "αφανή" υποστήριξη του πρώην προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο τελευταίος, μορφή του Ελληνικού μπάσκετ αλλά βιδωμένος στην καρέκλα της ομοσπονδίας επί δεκαετίες, δεν μπόρεσε να είναι ξανά υποψήφιος λόγω ορίου ηλικίας καθώς έφτασε σήμερα σε ηλικία 81 ετών.

Η κυβέρνηση για να τον αναγκάσει να αποσυρθεί θέσπισε ...όριο ηλικίας τα 70 χρόνια για τους ανθρώπους των αθλητικών ομοσπονδιών. Το γεγονός δεν προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολιτική με τον αθλητισμό στη χώρα μας είχαν ανέκαθεν "αιμομικτικές" σχέσεις .

Εμείς, πάντως, ευχόμαστε εγκαρδίως καλή επιτυχία στον Παναγιώτη και τον Ευθύμη.

Κώστας Τόλης  trikalaenimerosi.gr